Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen personenauto en bromfietser waarbij laatstgenoemde gewond raakt

Agelo

Op maandag 18 augustus omstreeks 10.43 uur vond een aanrijding plaats op de Rossummerstraat in Agelo. Een 41-jarige automobilist uit Ootmarsum reed over de Rossummerstraat en wilde ter hoogte van de camping rechtsaf slaan de inrit in. Hij zag daarbij een 16-jarige bromfietser uit Hezingen die over het rechtsgelegen fietspad tegemoet reed over het hoofd. De bromfietser werd aangereden en kwam daardoor te vallen. Hij is met schouderklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-108607)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen een personenauto en een motorrijder waarbij laatstgenoemde gewond raakt

Hengelo

Op maandag 18 augustus omstreeks 17.12 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Boekeloseweg/Boortorenweg in Hengelo. Een 35-jarige automobilist uit Almelo reed over de Boortorenweg en wilde op genoemde kruising linksaf, de Boekeloseweg op. Hij verleende daar geen voorrang aan een 51-jarige motorrijder uit Enschede, die uit tegenovergestelde richting kwam. Bij de aanrijding die volgde kwam de motorrijder te vallen. Hij is met een beenfractuur naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-108904)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed in de sloot en verlaat plaats ongeval

Goor

Op maandag 18 augustus omstreeks 23.36 uur reed een 38-jarige automobilist uit Goor over de Zomerweg. Hij raakte de controle over zijn stuur kwijt en belandde met de auto in de sloot. Vervolgens verliet hij de plaats van het ongeval. De politie kwam de man op het spoor en constateerde alcoholgebruik. De verdachte werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,25 o/oo. PV is opgemaakt en de auto is voor onderzoek afgesleept. (bps: 03-109011/4)

Aanhouding gezochte

Aangehouden winkeldief moet nog straf uitzitten

Borne

Op maandag 18 augustus omstreeks 17.06 uur wordt een 34-jarige man uit Borne betrapt op diefstal bij een winkel aan de Grotestraat in Borne. Hij had een aftershave van 2,69 euro in zijn broekzak gestopt. Hij werd daarop aangehouden en kreeg een transactie van 140 euro. Uit informatie bleek dat de verdachte nog een boete moest betalen van 161,74 euro. Hij kon dit niet en mag daarvoor vijf dagen zijn straf uitzitten. (bps: 03-108883)

Aanhoudingen wegens vernieling

Vrouw en man aangehouden nadat tweemaal een ruit van een woning wordt vernield

Hengelo

Op maandag 18 augustus omstreeks 18.46 uur wordt bij de politie door een 52-jarige aangeefster een vernieling gemeld. Aan de Allegrohof is zojuist een ruit van een woning vernield door een 26-jarige Hengelose. De politie treft de vrouw in de omgeving aan in een café en houdt haar aan. Ze verzet zich waarop ze wordt geboeid. Ze verkeert onder invloed van alcohol en wordt ter ontnuchtering ingesloten. Kort daarna wordt een tweede vernieling gemeld vanaf hetzelfde adres. Hiervoor werd een 32-jarige Hengeloër aangehouden, vriend van de eerder aangehouden verdachte. Ook hij is ter ontnuchtering ingesloten. De reden voor de vernielingen hebben vermoedelijk te maken met eerdere problemen tussen aangeefster en verdachten. (bps: 03-108938)

Getuigenoproep wegens mishandeling

Meisje van haar fiets getrapt en daarna mishandeld

Reutum

Op maandag 18 augustus deed een 17-jarig meisje uit Deurningen aangifte van mishandeling. Zij was op zondag 17 augustus omstreeks 03.24 uur naar huis gefietst. Ze maakte deel uit van een groepje van zes en fietste voorop. Zij kwam met moeite tussen een grote groep jongeren door op de Sluttenweg in Reutum. Kort daarop kwam haar een jongeman tegemoet lopen die haar om onduidelijke reden ineens van haar fiets trapte. Nadat het meisje was komen te vallen werd er over haar benen gefietst. Ze is daarna met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en bleek een lichte hersenschudding en meerdere kneuzingen en schaafwonden te hebben opgelopen. Hoe een en ander is gebeurd is op dit moment niet geheel duidelijk. De politie roept getuigen van dit voorval op om zich telefonisch te melden. Telefoon 090-8844. (bps: 03-108196)

Ongeval

Vrouw valt door de ruit van haar voordeur en loopt slagaderlijke bloeding op

Losser

Op maandag 18 augustus omstreeks 18.07 uur loopt een 31-jarige Losserse met boodschappen in haar handen op haar woning aan de Willibrordlaan in Losser af. Vlak voor de voordeur glijdt ze uit en valt met haar beide armen door de onderste ruit van de voordeur. Ze loopt daardoor fikse snijwonden op aan beide armen en een slagaderlijke bloeding. Kordaat optreden door diverse buren deed erger voorkomen. Ze is naar het ziekenhuis overgebracht door een van hen, waar ze aan haar verwondingen werd behandeld. (bps: 03-108993)

Bedrijfsongeval

Man valt van steiger bij woning

Oldenzaal

Op maandag 18 augustus omstreeks 11.48 uur vond een arbeidsongeval plaats aan de Industriestraat in Oldenzaal. Twee mannen, een 58- en een 42-jarige Almeloër waren aan het werk bij een woning en bevonden zich op een steiger toen deze instortte. Ze vielen vanaf de bovenverdieping naar beneden. De 58-jarige werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 42-jarige moest voor behandeling van een armwond naar de polikliniek. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (bps: 03-108659)

Ongeval

Fietssters komen met elkaar in aanraking waardoor een van hen bekneld raakt in de spaken

Hengelo

Op maandag 18 augustus omstreeks 15.26 uur fietsen twee vrouwen, beiden 35-jaar en uit Borne op hun fiets over de Mekkelhorstweg in Hengelo. Ze komen met elkaar in aanraking waarop een van hen komt te vallen, terwijl haar voet klem zat tussen de spaken van de fiets van de ander. Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-108801)

---- --