ADO Den Haag

PERSMEDEDELING

Den Haag, dinsdag 19 augustus 2003

T.a.v. de sportredactie

Informatie over competitiewedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht

ACCREDITATIE

* De wedstrijd is toegankelijk voor journalisten en fotografen in het bezit van een NSP-kaart.
* Indien u niet in het bezit bent van een NSP-kaart, kunt u tot woensdag 20 augustus 16.00 uur een accreditatie aanvragen door een mail te versturen naar pers@adodenhaag.nl. Wij zullen u vervolgens zo spoedig mogelijk laten weten of het mogelijk is de wedstrijd bij te wonen. Gezien de verwachte grote belangstelling kunnen wij niet garanderen dat wij accreditatie kunnen toekennen.

ALGEMENE INFORMATIE

* Het stadion zal vanaf 17.00 uur geopend zijn. De wedstrijd begint om 19.00 uur.
* De persingang voor deze wedstrijd is via de businessslounge. U zult vervolgens worden verwezen naar de persruimte. Voor deze ingang is gekozen om de wachttijd tot een minimum te beperken.
* Halverwege de Zuid-tribune bevindt zich een rij van 12 stoelen voor de schrijvende pers, alsmede een rij voor RTV. De rij voor RTV-journalisten is beschikbaar voor journalisten in het bezit van een wedstrijdkaart in combinatie met stamkaart van de NOS. Op het moment dat de plaatsen op de perstribune bezet zijn, kunt u plaatsnemen in een van de loges die wij gereserveerd hebben voor het geval er meer pers aanwezig is dan de huidige capaciteit toelaat.
* Deze loges (F, G en H) bevinden zich geheel bovenaan de tribune en zijn te bereiken door één trap verder (komend vanaf de persruimte) te nemen dan de trap die men normaal gesproken neemt om de perstribune te bereiken.
* Het is mogelijk om na afloop van de wedstrijd spelers te interviewen in de persruimte of direct daarbuiten. Indien u een speler wenst te spreken, kunt u dit aangeven bij Renate Middendorp. Zij zal u ook ontvangen in de persruimte, uw naam noteren en de naam van de speler die u wenst te interviewen. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat deze spelers zich naar de persruimte begeven.
* ADO Den Haag zal de rij waar de schrijvende pers zit aanpassen door de huidige vaste stoelen te vervangen door klapstoeltjes. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om de seats te verlaten. Echter, als gevolg van vertraging in de levering zijn deze klapstoelen aanstaande zaterdag nog niet geïnstalleerd. Hiervoor vragen wij uw begrip. Daarnaast zullen wij op korte termijn in de voor de pers gereserveerde loges op de eerste rijen klaptafeltjes installeren, zodat ook daar gemakkelijk met de laptop gewerkt kan worden.

PARKEREN

* De wedstrijd tegen FC Utrecht is een risicowedstrijd. Als gevolg hiervan hebben wij een aantal maatregelen moeten treffen. Hierdoor kunnen wij niet beschikken over de grote parkeerplaats naast de zuidtribune van het stadion. Normaal gesproken reserveren wij minstens 30 parkeerplaatsen voor de pers op de grote parkeerplaats. Dit is deze wedstrijd dus niet mogelijk. Wij adviseren u dan ook in de directe omgeving van het stadion te parkeren. Helaas geldt deze maatregel voor al onze genodigden, sponsoren en pers. Parkeren kan in de woonwijk en aan een kant van de Melis Stokelaan. Wij beseffen dat dit geen ideale situatie is. Helaas is er voor ons geen alternatief. Wij vragen dan ook uw begrip voor deze maatregel.
* Een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen is beschikbaar zaterdag a.s. in de TV-compound. Fotografen en RTV-pers die hiervoor in aanmerking wensen te komen, kunnen dit aangeven door een mail te versturen naar pers@adodenhaag.nl. Wij laten u vervolgens zo spoedig mogelijk weten of dit tot de mogelijkheden behoort.

CONTACTPERSONEN

* Normaal gesproken is Mark Jansen eerste aanspreekpunt voor de pers rondom thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Zijn telefoonnummer is 06-18817396. Door omstandigheden kan hij echter niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd. Tot donderdag 12.00 uur kunt u bij hem terecht voor mediagerelateerde vragen. Daarna, dus ook op de wedstrijddag, kunt u bij Steven de Haseth terecht, tel.nr. 070-3054508 / 06-53677502. In de persruimte is Renate Middendorp aanwezig (06-47842879), bij de ingang business lounge Fleur van der Klis (06-14377977).


* Hierbij treft u een routebeschrijving aan.

Routebeschrijving Persruimte
ADO Den Haag, Zuiderparkstadion

Openbaar Vervoer:
Vanaf Centraal Station tram 9 en vanaf Holland Spoor tram 8 en 9 richting Vrederust. Uitstappen bij halte Zuiderpark.

Met de auto:
Vanaf verkeersplein Ypenburg (A4): volg Rijswijk/Delft. Neem afslag Rijswijk (afrit 11). Sla rechtsaf de provinciale weg op. Rij alsmaar rechtdoor, voorbij de rotonde (Erasmusplein). Sla na het Erasmusplein bij de eerstvolgende stoplichten linksaf, en de eerste afslag rechtsaf het Zuiderpark in. Houd rechts aan; het Zuiderparkstadion is aan uw rechterhand.

De persruimte van ADO Den Haag bereikt u door de businesslounge van ADO Den Haag te betreden (hoofdingang stadion). U wordt vervolgens doorverwezen naar de persruimte. De persruimte valt te bereiken door eenmaal buiten de businesslounge linksaf te slaan, totdat u het looppad langs de Zuidtribune verlaten heeft en een pleintje betreedt. De persruimte is vervolgens aan uw linkerzijde gesitueerd.

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen
T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 188 17 396
E: m.jansen@adodenhaag.nl

Steven de Haseth
T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 188 17 396
E: s.dehaseth@adodenhaag.nl