Gemeente Enschede

Gemeente breidt speelverbod sportvelden uit


Enschede, 19-08-2003

Met ingang van dinsdag 19 augustus geldt in Enschede een algeheel speelverbod op de graswedstrijdvelden. De gemeente is genoodzaakt over te gaan tot deze maatregel, omdat het waterschap een onttrekkingsverbod van oppervlaktewater en grondwater, ten behoeve van beregening van grasvelden, heeft ingesteld voor heel Twente. Het verbod blijft voorlopig tot en met woensdag 27 augustus van kracht.

Op 8 augustus jl. stelde de gemeente al een speelverbod in voor de complexen Bultserve, ?t Centrum, Dolphia, Phenix, Rigtersbleek, ?t Spölmink, Schreurserve, Vogido en ?t Zoutendijk. De overige velden konden toen nog wel beregend en met mate bespeeld worden. Door het onttrekkingsverbod van het waterschap voor heel Twente is dit niet meer mogelijk en worden ook deze wedstrijdvelden te kwetsbaar om te bespelen.
De gemeente heeft deze beslissing genomen om veilig sporten op de velden in het komende seizoen te kunnen garanderen. De verenigingen die worden geconfronteerd met deze maatregel zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld van dit besluit.

---

Gepubliceerd op 19-08-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten