Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 19 augustus 2003

Doorrijden na een aanrijding

Automobiliste zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Almelo

Op maandag 18 augustus '03 had een 55-jarige vrouw uit Almelo haar auto geparkeerd op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Bornsestraat te Almelo. Toen zij bij haar auto kwam zag zij dat er een deuk in was gereden. Een getuige had de aanrijding zien gebeuren en het kenteken genoteerd van de dader. Agenten troffen kort daarna aan de Duindoornstraat de beschadigde auto aan die was doorgereden na de aanrijding. De 36-jarig eigenaresse van deze auto uit Almelo had geen rijbewijs en haar voertuig was niet verzekerd. Tegen de 36-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-108926)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleent geen voorrang aan fietser

Rijssen

Op maandag 18 augustus '03 omstreeks 10.36 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een aanrijding met letsel. Bleek dat een 17-jarig meisje uit Rijssen op haar fiets geen voorrang had gekregen van een 67-jarige automobilist uit Losser. Ondanks dat het meisje de aanrijding probeerde te voorkomen door uit te wijken raakte zij de auto en de middengeleider en kwam ten val. Zij klaagde over een pijnlijke rug en nek. Het meisje is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet verlenen van voorrang.

(bps: 03-108617)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleent geen voorrang aan bromfietser

Almelo

Op maandag 18 augustus '03 omstreeks 14.20 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een aanrijding met letsel. Bleek dat een 54-jarige automobiliste uit Westerhaar geen voorrang had verleend aan een 16-jarige jongen op een bromfiets uit Langeveen. De vrouw reed over de Vriezenveenseweg en wilde op de kruising met de Groenebruglaan rechtsaf slaan. Zij liet hierbij de bromfiets die in tegengestelde richting kwam aanrijden niet voorgaan. De bestuurder van de bromfiets is per ambulance, met onbekend letsel, overgebracht naar het ziekenhuis.

(bps: 03-108749)

Noodlottig ongeval

Overleden man aangetroffen in sloot

Den Ham

Op maandag 18 augustus '03 omstreeks 17.50 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een ongeruste moeder. Haar 30-jarige zoon uit Den Ham was nog niet thuis van zijn werk. Haar zoon was om 16.30 uur vertrokken van zijn werk. Om 17.55 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een getuige die een dode man, de 30-jarige man uit Den Ham, had aangetroffen. De getuige, een 32-jarige man uit Vroomshoop, was gras aan het maaien in een weiland aan de Kooiweg en zag op een gegeven moment een man in de sloot liggen. De man was reeds overleden. Uit onderzoek is gebleken dat van enig misdrijf geen sprak is. Vermoedelijk is de man onwel geworden en in daarna in de sloot gefietst. In de sloot stond ongeveer 60 cm water.

(bps: 03-108957)

Belediging

Man scheldt agenten uit

Vriezenveen

Op maandag 18 augustus '03 omstreeks 12.51 uur zien surveillerende agenten een 33-jarige automobilist uit Vroomshoop rijden. Ze zien dat de bestuurder niet handsfree belt en gaan hem controleren. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring begint de bestuurder de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man verklaarde achteraf toch spijt te hebben van zijn belediging en mag na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-108663)

Openstaande boete

Agenten controleerden verdachte auto

Almelo

Op dinsdag 19 augustus 2003 omstreeks 1.36 uur zagen surveillerende agenten een auto over de Egbert Gorterstraat rijden die hun aandacht trok. De 20-jarige bestuurder uit Groenlo en zijn 2 passagiers van 17 jaar uit Winterswijk werden gecontroleerd. Bleek dat de auto niet was verzekerd. Hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. Eén van de passagiers had een boete openstaan van bijna E 500,- . Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat de moeder van de jongen de boete had betaald mocht hij het bureau weer verlaten.

(bps: 03-109030)

Rijden onder invloed

Automobilist heeft teveel alcohol gedronken

Enschede

Op dinsdag 19 augustus 2003 omstreeks 2.35 uur werd een 37-jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij op het ademanalyseapparaat een uitslag 0,6 promille blies. De man kreeg hiervoor een bekeuring.

(bps: 03-109036)

Fietsendief aangehouden

Man steelt damesfiets

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede werd op dinsdag 19 augustus 2003 omstreeks 5.03 uur op heterdaad betrapt door een politieagent op het stelen van een fiets. De man had de fiets weggenomen bij de bioscoop in Enschede. De agent zag hem over de Pijpenstraat, met de fiets op zijn schouder, lopen. De man verklaarde later dat hij de fiets uit frustratie had gestolen omdat hij even daarvoor had ontdekt dat zijn eigen fiets ook was gestolen.

(bps: 03-109051)

Diefstal auto

Rode VW-Golf gestolen vanaf parkeerplaats

Enschede

Op maandag 18 augustus '03 omstreeks 23.02 uur deed een 30-jarige man aangifte van diefstal van zijn auto. Hij had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats aan achterzijde van Go planet aan de Broeierdweg te Enschede. Het betreft een rode Volkswagen Golf voorzien van het kenteken ZJ-52-NV.

(bps: 03-109013)

Getuigenoproep ivm aanranding

Vrouw werd onzedelijk betast.

Rijssen

Op woensdag 13 augustus '03 omstreeks 18.50 uur liep een 45-jarige vrouw met haar hond over de Kasteellaan in haar woonplaats Rijssen. Op een gegeven moment werd zij door een jongen die fietste op een spartamet ingehaald. Hij betaste de vrouw onzedelijk toen hij voorbij reed. Signalement van de dader:

leeftijd ongeveer 16 a 17 jaar blank uiterlijk
stevig/mollig postuur
geschatte lengte ongeveer 1.75 a 1.80 meter lang zwarte korte sportbroek
geel/zandkleurig T-shirt met donkere bies om de mouwen en de hals zwarte basebalpet met klep
onder de poet kort blond haar tot over de oren Nederlandse uitspraak
Spartamet, donkere kleur met een onranje bordje op het voorspatbord.

(bps: 03-106480)

Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --