1e persbericht van dinsdag 19 augustus 2003

Eindhoven 19-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving met geweld

Maandagmorgen tussen 02.00 uur en 02.05 uur is op de Kruisakker een 19-jarige inwoner van Eindhoven, op gewelddadige van zijn geld en zijn GSM beroofd. De daders, een donkere jongen van 18 25 jaar oud, 1.75 m lang gekleed in een donker pak van het merk Karl Kani, met op zijn hoofd een zwarte bivakmuts en een blanke jongen van dezelfde leeftijd, lengte 1.85 m gekleed in een witte trui met een blauwe diagonale tekst, een zwarte broek en een witte kap voor zijn gezicht, sprongen uit de bosjes en trokken het slachtoffer van zijn fiets de bosjes in. Hier bedreigden zij hem beiden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens werd het slachtoffer geschopt en geslagen en werd zijn portemonnaie met ongeveer 400 euro en zijn GSM weggenomen. Hierop vertrokken de daders in onbekende richting. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval zich bij hen te melden.

Asten: Aanhouding na mishandeling

Op de Tuinstraat is maandagavond om 23.40 uur een 21-jarige inwoner van Asten aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een vechtpartij een 21-jarige Astenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen in het gezicht op. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Gestolen auto

Dinsdagmorgen rond 2.30 uur zijn na een korte achtervolging op de Lorentzstraat in Eindhoven twee mannen aangehouden. De twee worden ervan verdacht kort daarvoor in de Dr Cuyperslaan een auto te hebben gestolen. Toen agenten de twee zagen rijden probeerden ze er vandoor te gaan. In de Lorentzstraat sprongen de twee uit de auto maar werden na ene korte achtervolging aangehouden. Ze zijn beiden ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met alarmrevolver aangehouden

Dinsdagmorgen om 2.25 uur is op de 1e Lieven de Keylaan in Eindhoven een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle vonden agenten in de auto onder een mat een alarmrevolver. De revolver is in beslaggenomen en tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbreker gepakt

Maandagavond om 19.40 uur is in de omgeving van de Kleine Meerlaan in Valkenswaard een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning in de Kleine Meerlaan. Daar werd een berging van de woning opengebroken en een fiets gestolen. Ook werd geprobeerd de tuindeuren en een achterdeur van de woning open te breken maar dat mislukte. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.