AutoRai

19-8-2003

Mercedes-Benz-coureur Christijan Albers loopt in

De Nederlandse Mercedes-Benz-fabriekscoureur Christijan Albers was met zijn tweede plaats de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder in de zevende race van de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

Op de Nürburgring eindigde Albers voor zijn Duitse teamgenoot Bernd Schneider. Drievoudig DTM-kampioen Schneider staat nog wel aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, maar met nog drie races te gaan, waaronder de wedstrijd op het Circuit Park Zandvoort (21 september) is Albers hem tot op één punt genaderd.

De DTM-race op de Nürburgring was een bijzonder geslaagd evenement, dat werd gadegeslagen door niet minder dan 85.000 bezoekers tijdens het weekeinde. Dit is echt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de DTM, zei Norbert Haug, directeur Mercedes-Benz Motorsport. Een noviteit was onder andere de Super-Pole kwalificatietraining in het donker op de late zaterdagavond, live uitgezonden op de Duitse televisie voor 2,2 miljoen kijkers. In deze sessie kwalificeerde Christijan Albers zich als derde, waarmee hij de beste Mercedes-Benz-coureur in de startopstelling was.

De wedstrijd over 41 ronden op zondagmiddag kende een spannend verloop, waarbij met name de strijd tussen Albers en Schneider het publiek op de banken bracht. Albers reed lange tijd voor zijn geroutineerde teamgenoot, moest daarna Schneider enkele ronden lang voor zich dulden, maar profiteerde tenslotte weer toen Schneider een foutje maakte en hield vervolgens de tweede plaats achter de latere winnaar Laurent Aiello (Abt-Audi) tot aan de eindstreep in handen. Schneider kwam als derde over de finish en moest toezien hoe Albers in het kampioenschap twee punten inliep.

Christijan Albers zelf was tevreden met het resultaat, maar niet helemaal content met zijn eigen prestatie. Natuurlijk, de tweede plaats is niet verkeerd. Ik heb dit resultaat vooral ook te danken aan mijn team, die mij het hele weekend perfect geholpen hebben. Zelf heb ik tijdens de race echter de nodige fouten gemaakt. Daaraan zie je, dat ik nog niet de ervaring heb van bijvoorbeeld een Schneider. Ik kan nog veel van hem leren. Schneider antwoordde daarop: Dat is prima, maar ik leer je niet teveel. Je maakt het me zo al moeilijk genoeg De volgende DTM-race wordt op 7 september verreden op de A1-Ring in Oostenrijk.

Succes voor Mercedes-Benz was er op de Nürburgring ook in de Formule 3 Euroserie: Markus Winkelhock en Christian Klien wonnen met hun Dallara-Mercedes elk een race.