Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2003 Persberichten Politieregio Limburg-Zuid (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 19 augustus 2003

Politieregio Limburg-Zuid

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding dat er op een parkeerplaats aan de Dr. Tanslaan in Maastricht werd ingebroken in een geparkeerde auto en vervolgens een tweetal personen hard wegrenden. De politie die snel ter plaatse ging trof op de P Debyelaan een tweetal mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De twee verdachten, twee mannen (21 / 35) uit Maastricht en Banholt werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De geparkeerde auto waarin was ingebroken werd inderdaad aangetroffen. Niet duidelijk is of er iets uit gestolen is (moet nog worden nagegaan). De politie stelt een nader onderzoek in, ook naar de mogelijke betrokkenheid van de beide aangehouden verdachten daarbij.

Sittard-Geleen; aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagmorgen, na een zoektocht in de omgeving, op de Rijksweg Zuid in Geleen een 21-jarige man zonder bekende vaste woon / verblijfplaats aangehouden. Die wordt ervan verdacht die maandagmorgen omstreeks 11.15 uur op de Bernardstraat in Geleen een 83-jarige man uit Geleen die daar liep, in zijn gezicht te hebben geslagen. Daarbij liep het bejaarde slachtoffer een snee op in een wenkbrauw. De aangehouden verdachte, die overigens een verwarde indruk maakte, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie sluit niet uit dat de verdachte het bejaarde slachtoffer om een paar centen had gevraagd en toen hij dit niet kreeg, hij het slachtoffer pardoes in het gezicht sloeg. Het slachtoffer heeft daarvan bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; Igor grijpt inbreker
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat er op de Grubbelaan in Hoensbroek een tweetal personen zich verdacht ophielden. De politie ging poolshoogte nemen en zag op een gegeven moment twee mannen komen aanlopen die pardoes tassen met daarin, naar later bleek allerlei vissers - attributen op de grond lieten vallen en er vandoor renden. De politie die vermoedde dat het tweetal ergens had ingebroken ging meteen in de omgeving op onderzoek uit. Daarbij schakelde de politie ook een politie - surveillancehondengeleider in met de hond Igor. De surveillancehond pakte een spoor op dat leidde naar een tuin van een perceel alwaar de hond een van de verdachten traceerde, een 30-jarige man uit Sittard. Die zat weggedoken in een hok waar hij zich vermoedelijk trachtte te verbergen. Ondanks sommaties om tevoorschijn te komen weigerde de verdachte dit, waarop de speurhond het hok indook en de verdachte aan been het hok uitsleepte. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De tweede verdachte kon niet meer worden achterhaald en wist te ontkomen. Bleek dat was ingebroken in een winkel aan de Akerstraat Noord. De door de inbrekers achtergelaten vissers -attributen werden voor nader onderzoek in beslag genomen. Ook nam de politie een op de Grubbelaan geparkeerde auto in beslag waarvan de politie vermoedt dat die van de inbrekers is. De politie stelt een nader onderzoek in.