Digitale Gemeente Houten

Opknapbeurt trapvelden Valkeniersborch en Jukveld

dinsdag 19 augustus 2003 - Bron: Gemeente Houten

De trapvelden aan de Valkeniersborch en aan het Jukveld krijgen in september een opknapbeurt. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken, afhankelijk van het weer.

De velden worden doorgespit en de toplaag wordt van een flinke hoeveelheid zand voorzien, waarna de velden 'onder profiel' worden gebracht. Dit houdt in dat regenwater naar de zijkanten wegstroomt. Tot slot worden de velden ingezaaid zodat zij nog voor de winter bespeelbaar zijn.

Tijdens, en de eerste weken na de werkzaamheden zien de veldjes er kaal uit. En hoewel heel wat Brazilianen beroemd zijn geworden met voetballen in het zand, kunnen Houtense balkunstenaars de velden na het inzaaien het best tenminste zes weken niet gebruiken. Op die manier krijgt het nieuwe gras de kans te groeien.

In het belang van hun 'eigen' veldje spreken voetballers en andere gebruikers van de Valkeniersborch en het Jukveld tijdelijk liever elders af, bijvoorbeeld de trapvelden aan het Imkerspad of het Kooikerspad.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).