Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19/8)

Tilburg, 19 augustus 2003.

206 hardrijders op de bon

TILBURG - Aan de Bredaseweg zijn gisteren 206 bekeuringen gevallen voor het overtreden van de maximum snelheid. Aan de Bredaseweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was gisteren 88 kilometer.

Winkeldiefstal

TILBURG - In een winkel aan de Heuvelstraat is gistermiddag om tien voor halfzes een 29-jarige man aangehouden. Hij werd door een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, die bij toeval in de winkel was, betrapt bij de diefstal van speelgoed. De man had ook nog goederen bij zich die hij in een andere winkel in de Heuvelstraat had gestolen.

Te jong

TILBURG - Een surveillerende motoragent heeft gistermiddag in de Tuinbouwstraat twee Tilburgse jongens (15 en 16 jaar oud) van een bromfiets gehaald. De 15-jarige jongen bestuurde de bromfiets die van zijn moeder is en de andere knaap zat zonder helm op het scootertje. Ook hij kreeg een bekeuring.

Jonge inbrekertjes betrapt

TILBURG - Gisteravond om tien voor halfzeven betrapte een Tilburger aan de Limburg van Stirumlaan twee Tilburgse jongens (10 en 11 jaar oud) terwijl zij aan het inbreken waren in bergingen van flatwoningen aan deze straat. Een van de bewoners, die onder de bergingen woont, was na gestommel eens gaan kijken wat er boven hem aan de hand was. Dan blijkt het duo enkele bergingsdeuren ingetrapt te hebben. Met jeugdzorg en andere instanties wordt voor de beide boosdoeners naar een passende straf gezocht.

24 bekeuringen aan de Spoorbaan

GOIRLE - Aan de Spoorbaan heeft de politie gisteravond met de zogenaamde lasergun een snelheidscontrole gehouden. Er gingen 24 weggebruikers op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur. Op de Spoorbaan in Goirle geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Op de bon in verband met alcoholverbod

TILBURG - Aan de Lochtstraat hebben agenten gisteravond tegen tien uur een 34-jarige Tilburger op de bon geslingerd. Hij liep bier te drinken in een gebied waarvoor een alcoholverbod geldt. De man bleek verder nog gesignaleerd te staan voor een diefstal en hij een mes in zijn sok zitten.

TILBURG - Aan de Gasthuisring werd gisteravond rond kwart voor twaalf een 34-jarige Tilburger bekeurd. Hij stond bier te drinken.

TILBURG - Aan het Wilhelminapark hebben agenten vannacht rond middernacht een 55-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd ook bierdrinkend in het Wilhelminapark aangetroffen. Omdat deze verdachte zich nogal recalcitrant gedroeg werd hij aangehouden en later met een bekeuring op zak aangehouden.

Glaasje op

TILBURG - Aan de Stokhasseltlaan hebben agenten gisteravond rond tien over halftien een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto te zitten. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van 0.95. Hij kreeg een rijverbod van drie uren. De man gaf de agenten verder een valse naam op en hij had geen rijbewijs.

TILBURG - Aan de Wandelboslaan hebben agenten vannacht om één uur een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een routinecontrole bleek hij met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto te zitten. Hij blies iets meer dan 1.65 promille. De man kreeg een proces-verbaal en
rijverbod van acht uren.

TILBURG - Aan de Ringbaan Oost hebben agenten vannacht rond de klok van halfdrie een 59-jarige Tilburger aangehouden. De man bleek bij controle te veel gedronken te hebben. Hij blies iets meer dan 0.9 promille. Dit leverde de man een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal op.

Politie maakt einde aan gijzeling Canadese vrouw

TILBURG - Vannacht om tien over twaalf hebben agenten een einde gemaakt aan de gijzeling van een Canadese vrouw, die ongeveer vier weken tegen haar wil werd vastgehouden in een woning aan de Leonard van Vechelstraat. De zaak kwam aan het rollen toen er gisteravond een fax van Interpol Canada bij de Tilburgse politie binnenkwam. Als agenten op het adres aan de Leonard van Vechelstraat een kijkje gaan nemen houden zij een 42-jarige man aan en treffen zij ook de Canadese vrouw (36) aan. Zij verklaarde aan de agenten dat het duo elkaar via Internet had leren kennen en dat zij zeker vier weken lang tegen haar wil in de woning van de aangehouden verdachte werd vastgehouden. Via een SMS-je naar een Canadese vriendin wist die de politie in Canada te alarmeren.De politie onderzoekt de zaak.

Agenten pakken inbreker

TILBURG - Aan de Veldhovenring hebben agenten vannacht om tien voor vijf een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. Rond halfvijf vannacht kregen de agenten een inbraakmelding aan de Veldhovenring door. Als de politie zowel aan de voor- als achterzijde van de woning een onderzoek instelt zien agenten aan de achterzijde van de woning licht branden en de achterdeur op een kier staan. In de woning treffen ze de inbreker aan die zich achter een bed verstopt had.

Bron: Carel Bouman