Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-08-2003
Politieberichten van 19/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachtstercompagnie: diefstal uit auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Trilker. Door vernieling van het slot kwam men binnen. Uit de auto werden drie boormachines, een decoupeerzaag en een aantal boren gestolen. De weggenomen goederen waren eigendom van een bedrijf uit Heerenveen. Een medewerker van het bedrijf, een 30-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, heeft aangifte gedaan.

Drachten: te zwaar beladen
Dinsdag omstreeks 08.50 uur werd op de Splitting een bestelauto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen gecontroleerd. De aanhangwagen bleek geladen te zijn met zand. Deze aanhangwagen mocht in totaal 750 kilogram wegen. Bij weging bleek deze 1600 kilogram te wegen. Het overtollige zand werd ter plaatse afgeladen. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Surhuisterveen, kreeg een bekeuring van 289.-.

Heerenveen: inbraak
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een gebouw van gemeentewerken aan de Nieuwburen. Via het vernielen van een ruit kwam men binnen. Uit het gebouw werden een computer, een calculator en een paar pakken koffie weggenomen. Een medewerker van de gemeente, een 48-jarige inwoner van De Knipe, deed aangifte.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844