MULTICRITERIABEDRIJFSHUISVESTI

Samenwerkingsovereenkomst realisatie winkelcentrum Oude Tonge

Op dinsdag 12 augustus jl. hebben de gemeente Oostflakkee en Multicriteria Bedrijfshuisvesting BV uit Capelle aan den IJssel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee is het startsein gegeven voor de gezamenlijke ontwikkeling en realisatie van de locatie 'Dabbestraat/Oostdijk e.o.' in Oude-Tonge.

Het betreft de (her)ontwikkeling en realisatie van een winkelcentrum van circa 4.000m2 met daarboven 14 woningen en ongeveer 70 parkeervoorzieningen op een parkeerdek. Naast een aantal dagwinkels worden in het winkelcentrum de supermarkten Albert Heijn en Lidl gevestigd. Door deze ontwikkeling is het mogelijk om timmerfabriek Lambert, die in de kern van Oude-Tonge geen uitbreidingsmogelijkheden meer had, te verplaatsen naar het industrieterrein.

De huidige status van het project is dat de bouwaanvraagprocedure is gestart. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2004 met fase 1 begonnen wordt.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het project. Met deze ondertekening geven partijen aan de haalbaarheid van het project positief te beoordelen en gezamenlijk de schouders eronder te zetten om tot realisatie over te gaan.


---


---