Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

19-08-2003
Negatief zwemadvies blijft geldig

De provincie Zuid Holland adviseert nog steeds niet te zwemmen in vrijwel alle zwemlocaties in Zuid-Holland. Alleen voor de Noordzee en de Grevelingen geldt dit advies niet. De reden voor dit negatieve zwemadvies is de toename van blauwwieren en de diverse ziekmeldingen.

Bij een aantal zwemmers is over het negatief zwemadvies van de provincie onduidelijkheid ontstaan, omdat bij veel zwemlocaties de waarschuwingsstickers regelmatig worden weggehaald. Het negatief zwemadvies is nog steeds van kracht, met uitzondering van de Noordzee en de Grevelingen.

Blauwwieren
Door de aanhoudende warmte neemt het aantal blauwwieren toe. Er kunnen blauwgroene lagen ontstaan die lijken op olie. Wij adviseren u daarin beslist niet te zwemmen. Zowel de blauwwieren als de rode alg kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mensen en dieren (honden). Wij adviseren u daarom geen water in te slikken. Let vooral op kleine kinderen! Ga indien mogelijk direct na het zwemmen douchen of droog de huid goed af en trek droge kleding aan.

Op www.zuid-holland.nl/zwemwater en via de zwemwatertelefoon (070) 441 75 50 is de meest actuele informatie over de Zuid-Hollandse zwemlocaties te vinden. De zwemwatertelefoon is op werkdagen te bereiken tussen 08.30 uur en 16.30 uur.