KLM

03/049

KLM INTRODUCEERT 'SOUTH AFRICAN EXPERIENCE' AAN BOORD

AMSTELVEEN, 19 augustus 2003 - KLM introduceert in september en oktober 2003 de 'South African Experience' aan boord van alle intercontinentale vluchten vertrekkend vanuit Amsterdam Airport Schiphol. Dit 'Food & Wine Festival' is het zesde in-flight festival waarmee KLM de culinaire en culturele aspecten van een bepaald land onder de aandacht brengt.

In de KLM World Business Class wordt een speciaal geselecteerd menu geserveerd met Zuid-Afrikaanse wijnen. Tevens heeft het in-flight entertainment een Zuid-Afrikaans tintje. Zo kan de passagier van Zuid-Afrikaanse muziek en films genieten en besteedt KLM's in-flight magazine de 'Holland Herald' in september extra aandacht aan Zuid-Afrika.

Na het succes van de vorige 'Food & Wine Festivals' en de toenemende belangstelling als vakantiebestemming, is de keuze voor dit jaar gevallen op Zuid-Afrika. Dit land staat bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden en eigen gastronomische cultuur. De Zuid-Afrikaanse keuken heeft zijn populariteit te danken aan de enorme smeltkroes van culturen die terug te vinden is in de dagelijkse keuken. De Zuid-Afrikaanse wijnen aan boord van KLM-vluchten zijn verzorgd door Great Grapes Wine, gespecialiseerd importeur van kwaliteitswijnen uit onder andere Zuid-Afrika. KLM heeft in nauwe samenwerking met de chef-kok van het gerenommeerde restaurant Catherina's van het Steenberg Estate in Constantia Valley (Zuid-Afrika) en gastronomisch adviseur van Great Grapes Wine een menu samengesteld dat de diverse en creatieve Zuid-Afrikaanse keuken en cultuur weerspiegelt.

In voorgaande jaren hebben de maaltijden en het entertainment aan boord in het kader gestaan van de thema's: Canada, Californië, Italië, Australië en Spanje.

KLM non-stop naar Johannesburg en Kaapstad

KLM vliegt met ingang van de winterdienstregeling 2003/2004 dagelijks rechtstreeks naar Johannesburg en 5 keer per week rechtstreeks naar Kaapstad. Bovendien wordt van 29 december 2003 tot begin van de zomerdienstregeling 2004 de frequentie naar Kaapstad verhoogd van 5 naar 7 keer per week. Deze dagelijkse vluchten naar Kaapstad worden met de nieuwe Boeing 777 uitgevoerd.KLM