Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (19-8)

Breda, dinsdag 19 augustus 2003

Auto-inbreker opgepakt dankzij oplettende burger

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.15 uur op de Nieuwe Prinsenkade een 32-jarige auto-inbreker op heterdaad aangehouden. De politie kreeg van een getuige die zicht had op de dader een goed signalement en de vluchtrichting waarna de agenten de verdachte konden arresteren. De getuige krijgt van de politie een bloemetje en wordt uitgenodigd voor de Beloonde Burgersavond op 2 december a.s in het districtsbureau aan de Mijkenbroek.

Gisteravond kreeg de politie omstreeks 23.10 uur een melding dat op de Nijverheidssingel een blanke man met een donkere jas aan het inbreken was in een auto. Meerdere surveillancewagens zijn daarop ter plaatse gegaan. De getuige bleef aan de telefoon en gaf de meldkamer exact door wat de inbreker deed en hoe hij eruit zag. Hij fietste na de inbraak weg in de richting van de Nieuwe Prinsenkade. Daar konden agenten hem aanhouden. Hij had de autoradio in zijn broeksband zitten. Hij bleek ingebroken te hebben in een Volkswagen Bora. De ruit van het rechterachterportier was ingeslagen. De verdachte vertelde tijdens het verhoor dat hij had ingebroken omdat hij blut was en dringend geld nodig had. De politie van het team Centrum maakt proces-verbaal op.

Verdachte man met boeien om gesignaleerd

BREDA: Op dinsdag 19 augustus 2003 werd door een bewoner van de Zorgvlietstraat gezien dat er een man met handboeien om door de straat liep. De bewoner dacht te maken te hebben met een ontsnapte gevangene.Na onderzoek van de politie bleek dat de man geen ontsnapte gevangene was. Hij had deze handboeien om als sieraad. Bleek wel dat de man nog een boete van 130 euro had open staan. Deze boete is door de man betaald.

Brand in woning

ETTEN-LEUR: Gisteravond heeft brand gewoed in een woning aan de Beiaard. De melding kwam omstreeks 20.15 uur binnen. De bewoners waren niet thuis, wel de hond. Brandweerlieden hebben de hond uit het huis gehaald. Ondanks zuurstof en een spoedtransport naar de dierenarts kon de viervoeter niet meer gered worden. De arts constateerde dat de hond door verstikking overleden was. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is de brand in de keuken begonnen na kortsluiting in een elektrisch apparaat. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan, bij het nemen van de eerste maatregelen.

Inbraken

BREDA: Gisteravond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Charles Petitweg. Op grove wijze heeft men een raam ingeslagen. Uit het pand zijn een computerkast en een telefoon gestolen.

BREDA: Gistermiddag is ingebroken in een woning aan de Valentijnlaan. De inbreker maakte gebruik van een raam dat open stond. Uit de woning zijn onder meer een DVD-speler, een videocamera en twee beeldschermen gestolen.

Inbraken bergingen residentie Valkenhorst

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag werden in residentie Valkenhorst ongeveer 30 bergingen opengemaakt. Door de elektronische toegangsbeveiliging onklaar te maken kon men de bergingen openen. Uit de bergingen zijn diverse goederen weggenomen waaronder een fiets gereedschappen en een kluis. Aangiftes volgen nog.

Uitrijden mest

KLUNDERT: Maandag 18 augustus omstreeks 11.30 uur was een boer compost aan het uitrijden op het akkerland aan de Stoofdijk te Klundert. Deze compost veroorzaakte een enorme stofwolk en stank. Diverse huizen, autos en tuinen zaten er onder. Naar aanleiding van diverse meldingen is de milieuspecialiste van de politie, met een agent en een toezichthouder Milieu van de gemeente, ter plaatse gegaan. Het bleek dat de boer al had geprobeerd om de stof te verminderen, maar dat had niet geholpen. De politie en gemeente hebben toen met de boer afspraken gemaakt over hoe hij het verder zou gaan doen, zodat de mensen die in de buurt woonden er geen last meer van hadden. Toen de politie s middags nog een keer langs ging om te zien of de gemaakte afspraken nagekomen waren, bleek de boer het uitrijden te hebben gestaakt. Hij was bezig met een betere oplossing. De omwonenden overwegen een schadeclaim in te dienen.

Verkeersongeval materieel met doorrijden

ZEVENBERGEN: Op maandag 18 augustus is om 13.15 uur is in Zevenbergen op de Blokweg een auto aangereden door een bromfiets. Deze kwam van de stoep de rijbaan oprijden en raakte daar de bumper van de auto. De bumper is gedeukt en bekrast. De bromfietser is doorgereden zonder zijn/haar identiteit bekend te maken.

Rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: Dinsdagochtend 19 augustus om 0.15uur is een 46-jarige vrouw uit Zevenbergen tegen een paal gebotst op de Provinciale weg te Zevenbergen, ter hoogte van afslag Zevenbergen - West. Iemand die achter haar reed, had gezien dat ze slingerend over de weg reed, en dus tot stilstand kwam tegen een paal. De vrouw had borstklachten en is door de GGD meegenomen naar de Baronie. Omdat de politie sterk vermoedde dat er drank in het spel was, is de vrouw een bloedproef afgenomen en is haar rijbewijs ingenomen. Ze moest een nacht ter observatie blijven in het ziekenhuis. De auto is getakeld.

Bron: Willem van Hooijdonk