Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-08-2003
Persberichten dinsdagmiddag 19 augustus 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Autoinbraken
COEVORDEN Maandagnacht zijn vier autos opengebroken. Uit de autos verdwenen cds en autoradios. De autos stonden geparkeerd in de Van Giffenstraat, Wethouder Rooslaan en de Van Swinderenstraat (2).

Diefstal uit sportcomplex
ZWEELOO - Dinsdagmorgen rond 5.30 uur kreeg de politie een melding binnen van inbraak in een sportcomplex aan de Hoofdstraat. Toen de sleutelhouder bij het complex arriveerde was één van de inbrekers nog in het pand aanwezig. Uiteindelijk zijn ze het voetbalveld opgevlucht via de achterzijde van de kantine. Op het veld hebben de daders een krat bier en een satellietontvanger achtergelaten.

Winkeldiefstallen
ASSEN Een 36-jarige inwoner van Assen is dinsdagmorgen rond 11.30 uur aan het Sticht aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte werd betrapt toen ze een fles frisdrank probeerde mee te nemen onder te betalen. De vrouw kreeg naast een winkelverbod, een snelrechtdagvaarding uitgereikt.
HOOGEVEEN Dinsdagochtend is een 45-jarige man uit deze plaats betrapt bij de diefstal van een pen en een agenda in een winkel in de Hoofdstraat. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij stond voor soortgelijke zaken al op de rol bij Justitie. Deze zaak wordt aan de lijst toegevoegd.

Vernieling autos
EMMEN Een 53-jarige man uit Emmen deed namens zijn bedrijf aangifte van vernieling van twee bedrijfsautos. De beide personenautos stonden geparkeerd op de parkeerplaats aan de Nijbracht. De vernielingen hebben zaterdag of zondag plaatsgevonden. De schade bedraagt ongeveer 5000,- euro.

Aanhouding na huiselijk geweld
MEPPEL Een 22-jarige man uit Meppel is dinsdagmorgen omstreeks kwart over twaalf aangehouden wegens mishandeling. Zijn vriendin, een 21-jarige vrouw uit Meppel, deed aangifte. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het project Huiselijk Geweld.

Vrouw gewond bij aanrijding
VEENHUIZEN Dinsdagochtend tegen 11.30 is een 39-jarige vrouw uit Oosterwolde gewond geraakt nadat ze met haar auto op de Hoofdweg in de sloot was terechtgekomen. Ze raakte, vermoedelijk door te hoge snelheid, ter hoogte van de afslag naar Haulerwijk, naast de weg. Bij de botsing liep ze een hoofdwond en een gebroken neus op. Ze is naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht.