Gemeente Delfzijl

Persbericht

19/08/2003
Fietstocht Marte Meo naar Schwarzenbek

INFORMATIE

Op vrijdag 8 augustus 2003 vertrokken 24 fietsers en 4 personen begeleiding vanaf het Delfzichtziekenhuis richting onze zusterstad Schwarzenbek, in het kader van de Europese sportverbroedering. Vanaf het begin was duidelijk dat het een zeer zware tocht zou worden. De temperaturen konden op lopen tot rond de 40 graden. Hierdoor werd bij de start aangegeven dat de gemiddelde snelheid naar beneden zou moeten en dat er extra stops ingelast zouden worden.
's Middags om 17.30 uur werd de jeugdherberg in Verden bereikt. De volgende ochtend kon niet eerder gestart worden dan 08.15 uur en er werd koers gezet naar Schwarzenbek. Onderweg had de organisatie regelmatig kontact met fietsers uit Schwarzenbek die ons zouden tegemoet fietsen. Net voor de brug over de Elbe kwamen wij twee fietsers uit Schwarzenbek tegen.
Na een onofficieel ontvangst kon een ieder zich verfrissen en de slaapplaats in de sporthal van Schwarzenbek inrichten. Om 18.45 uur kwam de delegatie uit Delfzijl die in Schwarzenbek aanwezig was vanwege de uitwisseling tussen de zustersteden en het 50 jarige stadsfeest en de Burgemeester van Schwarzenbek naar de Sporthal voor een officieel ontvangst. Na de officiële handelingen werd door de pers van Schwarzenbek een interview afgenomen.
Op zondag 10 augustus2003 vertrok de groep onder uitgeleide van onze gastheren en dames en de delegatie van Delfzijl de heren Huisman en Scheltens weer richting Delfzijl.
Door de extreme warmte werden ook nu weer extra stops ingelast hetgeen resulteerde dat er pas 's avonds om 18.30 uur bij de jeugdherberg van Bad Zwischenahn gestopt werd. Het was een lange dag geweest, 225 kilometer gefietst en op sommige momenten temperaturen van 38 graden. Maar niet getreurd er hoefden de volgende dag minder kilometers gefietst te worden.
Er werd de volgende morgen om 09.00 uur gestart, en de richting was Delfzijl. Onderweg had de organisatie regelmatig kontact met de bus van de delegatie de uit Schwarzenbek was vertrokken of de aankomst tijden ook overeenkwamen. En in de loop van de morgen kwam het telefoontje van de motorclub uit Sidderburen of wij op schema lagen en waar de grote stop was. Deze was geplant in Bunde om ongeveer 12.00 uur. Om 13.00 uur werd weer vertrokken uit Bunde onder begeleiding van 8 motorrijders en werd koers gezet naar Weiwerd waar de Motorpolitie zich bij de groep zou voegen om 14.30 uur.
Via de haven Koningin Julianalaan en Jachtlaan werd er om 14.45 uur gefinisht bij het Delfzichtziekenhuis.
Deze tocht werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delfzijl (Globalisering ook om de Hoek) Europese Steden Bond Delfzijl en Stichting Maurits Fundatie 1991.