Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 19/08

Bergen op Zoom, 19 augustus 2003

Ontvoering??

BERGEN OP ZOOM:
De politie kreeg dinsdagochtend omstreeks 10.00 uur een melding dat er een meisje zou zijn ontvoerd op de Stationsstraat in Bergen op Zoom. Een getuige had gezien dat een tweetal personen een meisje in de kofferbak van een auto stopte en wegreden. De getuige reageerde hierop direct door de politie te waarschuwen. De politie nam de zaak zeer serieus en startte onmiddellijk een onderzoek. Een half uur later zag een politiewagen een auto rijden met daarin twee personen die voldeden aan het signalement dat door de getuige was opgegeven. De personen, twee inwoners uit Bergen op Zoom en twee kinderen werden meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek het om een misverstand te gaan. De auto was voorzien van een grijs kenteken dat onder andere betekent dat er niet meer dan twee personen in mogen worden vervoerd. Aangezien de inwoners uit Bergen op Zoom toch hun dochter mee wilden nemen werd het meisje via een alternatieve weg de auto ingeholpen. Dat dit erg vreemd zou overkomen en zou lijken op een ontvoering, daar was niet goed bij nagedacht. De ouders en de kinderen waren behoorlijk onder indruk van de aanhouding. Ze kwamen met de schrik weer vrij. De politie heeft een waarschuwing gegeven voor het vervoeren van meerdere personen in een auto voorzien van een grijs kenteken.

Mishandeling na pijltjes schieten

BERGEN OP ZOOM: Een 13-jarige jongen is dinsdag mishandeld door een nog onbekende man. De jongen, afkomstig uit Bergen op zoom, was bezig pijltjes te schieten. Een man kwam vervolgens op de jongen afgelopen en pakte hem vast. Het slachtoffer kreeg een klap op zijn achterhoofd waardoor hij op de grond viel. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

Diefstal uit auto

ST. WILLEBRORD: Een inwoner uit St. Willebrord heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Poppestraat. De inbraak vond afgelopen nacht plaats. Uit de kofferruimte van de auto is een hoedenplank met boxen, een CD-wisselaar, een versterker en een tiental CD`s weggenomen. De waarde betreft ongeveer 800. De dader(s) kwam de auto binnen door de kofferbak open te breken.

Diefstal verkeersborden

STEENBERGEN: Naar nu pas bekend is geworden is afgelopen weekend een viertal verkeersborden gestolen. De borden stonden op de Zeelandweg Oost en de Oude Heijdijk. Het betreft twee voorrangsborden en twee borden voor verboden in te rijden.

Diefstal uit personenauto`s

DINTELOORD: Maandagnacht omstreeks vier uur is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond in de Wilhelminastraat. Er werd een ruit ingeslagen.
Uit de auto is een autoradio-/ CD-speler gestolen, een aantal cd`s en een zonnebril.
Diezelfde nacht was een auto die geparkeerd stond aan de Groene Kruisstraat ook het object van een inbraak. Het slot werd geforceerd, maar er is niets weggenomen.

Bron: Nicolette Bovenhorst