Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/8)

Oosterhout, dinsdag 19 augustus 2003

Rijden onder invloed
SLEEUWIJK: Op dinsdag 19 augustus omstreeks 00.05 uur werd op de Rijksstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij hield de politie de bestuurder van een bestelauto werd aan. Bij een blaascontrole bleek dat de man teveel alcohol gedronken had.
Hij moest mee naar het politiebureau onderging een ademanalyse. Dit onderzoek gaf een uitslag van 230 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 1 uur en werd met een schikkingsvoorstel van 190,- Daarna is de 23-jarige Sleeuwijker in vrijheid gesteld.

Bekeuringen bij verkeerscontrole
SLEEUWIJK: Bij een verkeerscontrole in Sleeuwijk werden 4 automobilisten bekeurd voor het niet hands-free bellen. Verder werd er een proces-verbaal opgemaakt terzake het negeren van het inhaalverbod op rijksweg A27 en het rijden zonder helm op een bromfiets. Ook voor het rijden zonder kentekenplaten werd een persoon bekeurd. De controles vonden plaats op maandagmiddag 18 augustus.

Visserijwet controle
DRONGELEN: Op dinsdagmorgen 19 augustus vond in Drongelen een visserijwet controle plaats. Er werden vier vissers gecontroleerd. Een visser had zijn papieren in orde.
twee vissers hadden geen sportakte een ander was met levend aas aan het vissen, wat verboden is. De overtredingen zijn afgedaan met een transactie.

Vernieling etalageruit
KAATSHEUVEL: Van een winkel aan de Hoofdstraat werd een etalageruit vernield. Men heeft een betontegel door de ruit gegooid. Daardoor werd tevens wat meubilair, wat achter die ruit stond, beschadigd. Het feit is vermoedelijk gepleegd in de nacht van maandag 18 augustus op dinsdag 19 augustus.

Man raakt gewond bij verkeersongeval
GILZE: Op maandagavond 18 augustus, omstreeks 20.00 uur reed een 48-jarige inwoner van Peer, met zijn hoogwerker over de zuidelijke rijbaan van de A58 (rijrichting Tilburg). Voor hem reed een 27-jarige inwoner van Breda met een trekker met oplegger. Op een gegeven moment ging de bestuurder van de hoogwerker de trekker met oplegger inhalen, na richting aangegeven te hebben. Een achter hen rijdende personenauto, bestuurd door een 33-jarige inwoner van Rotterdam, begon ook in te halen. Bij het naar rechts sturen, terwijl hij zijn inhaalactie nog niet voltooid had, raakte hij vermoedelijk de hoogwerker waardoor deze dwars schoof. De hoogwerker kwam op de vluchtstrook tot stilstand en kantelde. De bestuurder van de hoogwerker liep een flinke snijwond op aan zijn linkerarm en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokken zijn door de politie gecontroleerd op alcoholgebruik. Geen van hen verkeerde onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vermoedelijke veroorzaker van het ongeval, de 33-jarige Rotterdammer.

Geld van bankrekening verdwenen na diefstal van tas HULTEN: Op dinsdag 19 augustus deed 60-jarige inwoonster van Hulten aangifte van diefstal van een tas uit haar woning. De tas is vermoedelijk op maandagmiddag 11 augustus al gestolen. In de tas bevond zich ook een bankpas waarbij bleek dat tijdens het blokkeren al vier keer geld op was genomen. In totaal is er circa 1250,- illegaal opgenomen. In de tas zat overigens ook een identiteitsbewijs.

Inbraken in autos en diefstal van auto
RAAMSDONK: In de nacht van maandag 18 augustus op dinsdag 19 augustus werd er in vier autos ingebroken. De autos stonden geparkeerd op de Kanselierstraat, de Rentmeesterstraat en de Schepenenstraat. Om in de autos te komen werd een ruitje ingetikt, een portier open gebogen of het portierslot geforceerd. Uit de autos werden onder andere audioapparatuur ontvreemd. Vanaf de Schepenenstraat werd tevens een rode personenauto, merk Ford Siërra met kenteken FD-ZX-65 ontvreemd. De politie heeft deze auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Inbraak in bedrijf
WAALWIJK: In een bedrijf aan de Vijzelweg is afgelopen nacht (19 augustus) ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werden onder andere een computer en wat elektrisch gereedschap gestolen.

Wateroverlast
WAALWIJK: In een woning aan de Van Berckenrodelaan had men vanmorgen kennelijk vergeten de douchekraan dicht te draaien. Dat had tot gevolg dat de buurvrouw in de loop van de ochtend water via het kozijn naar buiten zag lopen. De bewoners waren niet thuis en de buurvrouw waarschuwde de politie. De agenten hebben vervolgens een raampje opengemaakt en is de douchekraan dichtgedraaid. Er was in de woning inmiddels aanzienlijk veel waterschade ontstaan.

Rijden zonder rijbewijs
WAALWIJK: Op dinsdagochtend 19 augustus hielden agenten om 05.30 uur op de Professor Nolenslaan een 21-jarige man uit Waalwijk aan. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Hij verklaarde te rijden in de auto van zijn vader. Tevens vertelde hij dat hij aan het lessen was om in het bezit te komen van zijn rijbewijs en op deze manier zichzelf een extra les te geven. Hij is bekeurd en kon ter plekke de auto laten staan.

Brand in spuiterij
WAALWIJK: Dinsdagmiddag 19 augustus ontstond een brand in een spuiterij voor auto-onderdelen aan de Zanddonkweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een van de machines. De brand is in een vroeg stadium ontdekt en kon snel worden geblust. GGD is ter plaatse geweest en heeft een paar medewerkers van het bedrijf onderzocht in verband met de rookontwikkeling. Naast de schade aan de spuiterij is er ook rookschade ontstaan aan belendende panden.

Bedrijfsongeval op Oosterhoutse scheepswerf
OOSTERHOUT: Op dinsdag 19 augustus omstreeks 10.50 uur vond op een scheepswerf aan de Rederijweg een bedrijfsongeval plaats. Een 26-jarige man uit Raamsdonksveer was aan het werk in het ruim van een schip en is daarbij vermoedelijk gestruikeld. Het ambulancepersoneel stabiliseerde de man, waarna hij met een kraan uit het schip is gehesen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Oosterhout vervoerd. Na behandeling kon hij weer naar huis. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bron: Jeroen Steenmeijer