Gemeente Maastricht

20 augustus 2003

Bereikbaarheid Gemeente Maastricht

Telefoon:
· Algemeen toegangsnummer voor alle gemeentelijke diensten en instellingen: (043) 350 50 50.
· GemeenteLoket (informatie/advies over gemeentelijke producten/dienstverlening en het doorgeven van meldingen/klachten): 043 350 40 00.
· Voor producten van Sociale Zaken (bijvoorbeeld uitkeringen) belt u (043) 350 60 00 of, als u daar al een uitkering hebt, het rechtstreekse nummer van uw behandelend consulent. · Met milieuklachten kunt u buiten openingstijden bellen naar (043) 350 44 00.

Internet: www.maastricht.nl (via dit adres kunt u ook een uittreksel uit het bevolkingsregister aanvragen)
E-mail: post@maastricht.nl
Fax: (043) 350 41 41
Postadres: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht

GemeenteLoket
Voor alle vragen over gemeentelijke diensten en aangelegenheden, zoals onderhoud van wegen en groen, afvalinzameling, zwerfvuil, ongediertebestrijding, burgerzaken, gemeentelijke belastingen, bouwen en wonen, sport en zorg (o.a. WVG).

Bezoekadres GemeenteLoket: Randwycksingel 22
(Ingang tegenover entree van het VGZ)

Openingstijden:
Ma t/m wo van 08.30 tot 16.00 uur
Do van 08.30 tot 19.00 uur
Vr van 08.30 tot 14.00 uur

(Op donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur is het GemeenteLoket gesloten voor aangifte van geboorte, vestiging vanuit het buitenland, naturalisatie, afgifte van verklaring van onvermogen, erkenning en voor administratie van begraafplaatsen. Op donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur is het GemeenteLoket gesloten voor Sportservice (informatie en ondersteuning sportaangelegenheden.)

Het GemeenteLoket is het beste te bereiken met de bus. De lijnen 1 en 11, en in de avonduren lijn 28, brengen u tot voor de deur (Streekvervoer lijn 58 en 59).

Verzoek GemeenteLoket

In de maand augustus verzoeken wij u geboorte- en overlijdensaangiften te doen tussen 8.30 uur en 13.00 uur. Voor erkenningen kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 350 40 98.

Invaren Hoeg Brögk

Op zaterdag 16 augustus werd onder grote belangstelling de Hoge Brug / Hoeg Brögk ingevaren. Een primeur voor Nederland: de nieuwe brug is 's lands langste voetgangersbrug. Van pijler tot pijler overspant de brug maar liefst 164 meter. De brug verbindt het moderne Céramiqueplein met het sfeervolle Stadspark. De klus verliep zeer voortvarend en werd ruim binnen de geplande tijd geklaard. Voor de daadwerkelijke oplevering moeten nog vele werkzaamheden worden uitgevoerd. Denk aan het aanbrengen van trillingsdempers en reling/hekwerk en het plaatsen van verlichting. Naar verwachting wordt de brug medio november feestelijk opengesteld. U moet dus nog even wachten voordat u via deze brug de Maas kunt oversteken.

Ondergrondse milieuperrons

De gemeente heeft het voornemen om nabij de hoek St. Theunisstraat - Van Hasseltkade een ondergronds milieuperron te maken. Ook komt er ook een ondergronds milieuperron op het Bat, aan de zuidkant van de Maasboulevard-tunnel (tegenover café Bonne Femme). De milieuperrons zijn alleen bestemd voor particulieren woonachtig in Maastricht. Op het perron kunt u gratis glas, blik, drankkartons, papier, plastic flacons en karton kwijt. De praktijk leert dat de ondergrondse milieuperrons minder overlast met zich meebrengen dan de milieubakken die nu gebruikt worden. Het straatbeeld wordt minder verstoord en de inhoud van de stortbakken is veel groter zodat ze ook minder vaak geleegd hoeven te worden. Ondergrondse perrons zijn inmiddels al in gebruik op onder andere het Potterieplein (Pottenberg), de Brusselsepoort en het Volksplein. Als de nieuwe perrons zijn ingericht, worden de huidige milieubakken meteen verwijderd. Op de bijeenkomst van de klankbordgroep Markt-Maas zal de heer John Sleijpen van de dienst Stadsbeheer en Facilitaire Zaken een en ander toelichten en eventuele vragen beantwoorden. Deze bijeenkomst vindt plaats op 3 september aanstaande om 19.30 uur in het City Centrum (Capucijnenstraat 43).

Ophalen oud papier Heer

Deze maand wordt het oud papier in Heer op zaterdag 23 augustus opgehaald. Dit in tegenstelling tot wat in uw afvalkalender staat.

Informatiemarkt Raamplan Wittevrouwenveld

Op woensdag 27 augustus verzorgen Gemeente Maastricht en Servatius, in samenwerking met de buurtplatformen van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort, een informatiemarkt over het Raamplan Wittevrouwenveld. Tussen 15.30 en 20.00 uur kunt u terecht in het Trefcentrum (Edisonstraat 4). U krijgt daar meer informatie en kunt er actief meedenken over de verdere uitwerking van het plan.

Sirenetest weer iedere maand

Op maandag 1 september om 12.00 uur is de eerste van een maandelijkse reeks luide sirenetesten. Deze worden voortaan weer gehouden op iedere eerste maandag van de maand, telkens om 12.00 uur. De sirene zal 1 minuut en 26 seconden te horen zijn. De bedoeling is dat het geluid van de sirene beter herkend zal worden.

Bij een echt sirenealarm geldt: ga direct naar binnen, sluit ramen en deuren en zet radio of TV aan (L1). Gebruik zo weinig mogelijk de telefoon.

In Limburg fungeert L1 als rampenzender. L1 Radio (FM 100,6 via de CAI of FM 95,3 via de ether) geeft zo spoedig mogelijk informatie door over de calamiteit. Directe informatie bij een sirenealarm vindt u ook op teletekstpagina 112 van L1 TV, die speciaal gereserveerd is voor het geven van voorlichting bij calamiteiten.

Kunsttentoonstelling Entre Deux

Het jaar 2003 is het Europese Jaar van mensen met een handicap. Streven is integratie te bevorderen tussen mensen mét en zonder handicap. In een samenwerking van Maastrichtse kunstenaars met en zonder handicap is een mooie kunsttentoonstelling gemaakt die tot 29 augustus in de Entre Deux te zien is. Op de foto: wethouder Mirjam Depondt (midden) die de tentoonstelling officieel opent, geassisteerd door de voorzitter van het Platform Gehandicapten Peter Vrehen (rechts) en Christel Steinhauwer (medewerker van het Platform).

Opening Bijenkorf / Maastrichter Brugstraat afgesloten

Op woensdag 27 augustus aanstaande opent de Bijenkorf zijn vestiging aan de Kersenmarkt in Maastricht. Om 20.00 uur beginnen op de Kersenmarkt de festiviteiten, in de vorm van een spectaculaire modeshow en verricht burgemeester Leers de officiële opening. De nieuwe Bijenkorf is op deze avond voor het publiek geopend van 21.00 tot 00.30 uur. De Maastrichter Brugstraat is deze dag vanaf 06.00 uur voor alle verkeer gesloten vanwege de opbouw van de catwalk voor de modeshow die de opening van de Bijenkorf zal inluiden. De afbraak zal vanaf 21.15 uur plaatsvinden. Naar verwachting is de straat rond 02.00 uur weer geopend.