2e persbericht van dinsdag 19 augustus 2003

Eindhoven 19-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen bij woningbrand

Op de 1e verdieping van een woning aan de 2e Lavendelstraat is dinsdagochtend rond 8.10 uur brand uitgebroken. Twee aangrenzende woningen werden ontruimd. Deze liepen lichte rookschade op. De brandweer doofde het vuur. Niemand raakte gewond. De bewoners van het pand waren niet thuis. In de woning waar de brand was ontstaan werd een hennepkwekerij met 96 planten aangetroffen en een ploertendoder. De oorzaak van de brand is mogelijk oververhitting van kabels die benut werden voor de hennepkwekerij. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Someren: Frontale aanrijding

Op de Kanaaldijk Noord heeft dinsdag rond 13.30 uur een frontale aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto plaatsgevonden. De 19-jarige Somerense bestuurder van de bestelauto reed vanuit Helmond over de eerdergenoemde straat. Hij kwam door nog onbekende oorzaak op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar kwam hij in botsing met een 31-jarige automobiliste uit Amsterdam. De vrouw en haar bijrijder, een 41-jarige inwoner van Haarlem, raakten bekneld in de auto. Zij werden door de brandweer bevrijd. De vrouw is met been- en buikklachten naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. De inzittende uit Haarlem is met buikklachten naar een ziekenhuis in Weert gebracht en de 19-jarige jongen uit Someren is voor controle naar het Elkerliek in Helmond gegaan. In verband met het ongeluk werd de Kanaaldijk Noord van de Witvrouwenbergweg tot Sluis 10 tot ongeveer 15.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Son: Dodelijk verkeersongeval

In de nacht van maandag op dinsdag is de 24-jarige Koen Buijs uit Son om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Afrikalaan in Son. Rond 4.15 uur werd zijn stoffelijk overschot gevonden door passanten. Hij was met zijn bromfiets tegen een lantaarnpaal gebotst. De politie startte direct met een technisch onderzoek. Koen Buijs droeg die nacht een zwart jasje en hij maakte gebruik van een zwarte Honda Wallaroo bromfiets. Tot nu zijn er nog een aantal vragen omtrent de eventuele toedracht van het ongeval. De politie vraagt getuigen die tussen 01.00 en 04.15 uur op de Afrikalaan mogelijk iets gezien hebben wat met dit ongeval te maken kan hebben om met haar contact op te nemen. Ook diegenen die qua tijdstip duidelijkheid kunnen geven worden verzocht contact met de politie op te nemen. Het onderzoek wordt verricht door de politie van Best tel. 0900 8844.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is dinsdag tussen 9.30 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 664 voertuigen gecontroleerd. 48 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.