3e persbericht van dinsdag 19 augustus 2003

Eindhoven 19-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven / Nuenen: Gestolen velgen leiden tot aanhouding verdachte

De eigenaar van een auto, die op 20 juli jl. in Nuenen werd gestolen en diezelfde dag in een bosperceel werd teruggevonden zonder wielen, zag dinsdagavond op de Edisonstraat een auto rijden met zijn velgen en banden. Hij waarschuwde de politie die meteen een onderzoek instelde. Op de Jacob de Gelderstraat kon een 20-jarige verdachte inwoner van Nuenen rond 20.00 uur aangehouden worden. De verdachte bestuurde de auto met de gestolen velgen en banden. De velgen met de bijbehorende banden werden in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Fietster gewond

Op de kruising Genneperweg St. Claralaan is dinsdag rond 17.10 uur een 69-jarige vrouw uit Waalre gewond geraakt. De vrouw fietste vanaf de St. Claralaan de kruising met de Genneperweg op en verleende hierbij geen voorrang aan een 17-jarige snorfietster uit Veldhoven die van rechts aan kwam rijden. De vrouw uit Waalre is voor behandeling aan een gebroken pols overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Eindhoven: Verdachte van diefstal GSM aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie dinsdagochtend rond 10.40 uur een 27-jarige man uit Valkenswaard aangehouden op de A. van Leeuwenhoeklaan. De man zou zondag 3 augustus de mobiele telefoon van een 20-jarig meisje uit Veldhoven hebben weggenomen. Het slachtoffer stond op het Stratumseind te bellen. De man duwde het meisje plotseling tegen een pui aan waardoor haar GSM op de grond viel. De man zou er vervolgens met de telefoon vandoor zijn gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden

In een leegstaand gebouw aan de Iepenlaan is dinsdag rond 19.20 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou een raam van het gebouw hebben vernield om binnen te komen. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Onder invloed

Op de Bakelsedijk is dinsdag rond 17.10 uur een 50-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,35 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Gemertseweg zijn dinsdag tussen 10.15 en 11.20 uur 296 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 27 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Bladel: Motorrijder gewond

Op de N284 is dinsdag rond 17.40 uur een 38-jarige motorrijder uit Boekel achter op de auto van een 30-jarige man uit Luyksgestel gebotst. De man uit Luyksgestel reed voor de motorrijder. Toen de automobilist remde kon de motorrijder niet tijdig stoppen waarop een aanrijding ontstond. De motorrijder liep een gebroken sleutelbeen op.

Budel: Snelheidscontroles

Op de Midbuulweg is dinsdag tussen 10.45 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 345 gecontroleerde voertuigen reden 101 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u. Ook op de Randweg Oost werd dinsdag tussen 14.10 en 16.25 uur op snelheid gecontroleerd. Hier reden 79 van de 835 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid is hier 119 km/u, terwijl 80 km/u maximaal is toegestaan.

Geldrop: Politie houdt in loop van onderzoek meer verdachten aan

Op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen zijn dinsdag twee jongens van 19 en 20 jaar en een meisje van 16 jaar, allen uit Geldrop, aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 43-jarige man uit Geldrop op 25 juli jl. in zijn woning aan de Helze (zie persbericht 2 van 26 juli 2003). Op 27 juli jl. werd reeds een 43-jarige verdachte aangehouden. Hij is inmiddels verhoord en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Het 16-jarige meisje dat dinsdag is aangehouden is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen haar zal ook een proces-verbaal worden opgemaakt. De twee jongens van 19 en 20 jaar zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Nuenen: Ruzie om plant

In zijn woning in Nuenen is dinsdagmiddag rond 16.15 uur een 59-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die dag zijn 72-jarige buurvrouw hebben geslagen en een plant van haar hebben vernield. De plant, die op de galerij van een appartementencomplex hing, zou de aanleiding van de onenigheid zijn. De vrouw liep een verwonding aan haar lip op en haar bril is stuk gegaan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De Rips: Snelheidscontrole

Op de Stippelberg is dinsdag tussen 14.20 en 15.25 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 319 passerende voertuigen reden 23 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 124 km/u.

Someren: Verdachte van bedreiging aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Overschild aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een aantal medewerkers, die het kermisterrein aan het opruimen waren op 25 juni jl., met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De verdachte zat in zijn auto en zou agressief geworden zijn toen hij niet over het afgesloten kermisterrein mocht rijden. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.