19/08 De Leijgraaf

Uden 19-8-2003 -

INBRAAK IN AUTO, Uden

Getuigen zagen in de nacht van maandag op dinsdag dat er werd ingebroken in een aan de Vijverlaan in Uden geparkeerd staande auto en waarschuwden de politie. Toen die arriveerde waren de inbrekers al gevlogen. Uit de auto is onder meer een navigatiesysteem weggenomen. Aan de hand van de gegevens van de getuigen stelt de politie een verder onderzoek in.

JEUGDIGE AUTOMOBILIST Uden

Op de Mellesingel in Uden is in de nacht van maandag op dinsdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige automobilist uit Veghel. Hij verklaarde dat de auto van een vriend was van wie hij toestemming zou hebben om in de auto te mogen rijden.

AANHOUDINGEN IN ONDERZOEK OPENLIJKE GEWELDPLEGING, Schaijk

De Udense politie heeft maandag vier jongeren aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging met lichamelijk letsel.Tijdens en op het kermisterrein aan het Europaplein in Schaijk werd in een van de attracties een 18-jarige inwoner van Schaijk, mishandeld. Hij zag kans weg te komen maar werd door een groep van 8 tot 12 jongeren achterna gezeten. Zijn belagers zagen kans hem nogmaals te slaan en te schoppen. Een volgende vluchtpoging leidde ook tot niets en wederom kreeg hij van meerdere jongeren klappen en schoppen. Het slachtoffer liep zware kneuzingen op nek en schouders en deed aangifte bij de politie Die startte een onderzoek hetgeen leidde tot de vier aanhoudingen van maandag. Dit viertal jongens, een van 15 en drie van 17 jaar oud en afkomstig uit Schaijk en Herpen, is in verzekering gesteld. Vandaag en de komende dagen hoopt de politie nog een aantal verdachten te kunnen arresteren.