19/08 Den Bosch

's-Hertogenbosch 19-8-2003 -

Brandstichtingen en vernielingen, Den Bosch

In de nacht van maandag op dinsdag zijn in de wijk De Kruiskamp in hun woonplaats 's-Hertogenbosch drie mannen van 23, 18 en 17 jaar oud aangehouden. Het drietal wordt verdacht van brandstichtingen en vernielingen.

De politie kreeg van bewoners uit de omgeving van het Beatrixpark diverse meldingen dat een groep jeugdigen op diverse plaatsen brandjes aan het stichten waren. Ook zouden aaneen abri aan de Kooikersweg vernielingen worden aangericht. De politie stelde vast dat er inderdaad op meerder plaatsen brandjes waren. Men had stapels oud papier, dat langs de wegen klaar stond om de volgende dag opgehaald te worden in brand gestoken. Ook enkele rubberen banden van speeltoestellen waren in brand gestoken.

Het drietal is ingesloten.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN, Den Bosch

Op een bedrijventerrein aan de Rietveldenweg is maandagavond een 36-jarige man uit

's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd door personeel gezien op het terrein waarop de politie is gewaarschuwd. De man had een gat in het hek rondom het terrein geknipt. Bij het hek vond de politie de fiets van de verdachte. Daarbij lagen een vuilniszak en een boodschappentas met bij elkaar 9 treetjes, vermoedelijk van diefstal afkomstig, bier.

Het terrein werd doorzocht en de verdacht kon worden aangehouden.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN, Den Bosch

Maandagmiddag is een 37-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch in de Helftheuvelpassage betrapt op winkeldiefstal. De vrouw probeerde de ontvluchten maar kon na een korte achtervolging door de politie worden aangehouden. Zij had twee boodschappentassen bij zich die gevuld waren met allerlei onbetaalde artikelen. De totale waarde daarvan bedroeg 214 euro.

De vrouw die tijdens haar verhoor aangaf dat zij regelmatig "op pad" ging, is in verzekering gesteld. Zij bleek bovendien nog twee geldboetes van 300 en 350 euro schuldig te zijn vanwege eerdere veroordelingen.

ELLEBOOG UIT KOM, Den Bosch

Een 52-jarige bromfietser sloeg maandagmiddag door onbekende oorzaak met zijn bromfiets over de kop. Bij zijn val raakte de elleboog uit de kom. Het ongeval vond plaats in het Zuiderpark. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

SNELHEIDSCONTROLE, Rosmalen

Maandagmiddag tussen 12.55 uur en 15.55 uur is op de Rodenborchweg in Rosmalen een snelheidscontrole gehouden. Tegen 49 bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij harder reden dan de toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

AUTODIEFSTAL EN WONINGINBRAAK, 's-Hertogenbosch.

Nadat maandagmiddag eerst de tas van een 20-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch uit een winkel aan de Lokerenpassage, waar zij werkzaam is, werd gestolen heeft dezelfde dief waarschijnlijk met de in de tas zittende sleutels haar auto vanaf de parkeerplaats weggenomen en vervolgens in de woning van de vrouw aan de Bokkelaren ingebroken.

Uit haar woning zijn een DVD speler, een tv/videocombi, geld uit de portemonnee en twee telefoons weggenomen. De auto is kort daarna teruggevonden aan de Harendreef. Men had getracht de auto in brand te steken.

ALCOHOL IN HET VERKEER, Heusden

In de nacht van maandag op dinsdag is op de Everadus van Goghstraat in zijn woonplaats Heusden een 26-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de verdachte, die tevens een rijverbod kreeg van 4 uren, is proces verbaal opgemaakt.

BALLETJESPISTOOL, 's-Hertogenbosch

Op de Deursestraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch is dinsdagmiddag een 15 jarige jongen aangehouden. Hij stond op genoemde weg met een balletjespistool op mensen te schieten. Dat werd door een politiemedewerker gezien.