Persberichten - 19/08/2003

Roularta Media Group -

VDAB en DE STREEKKRANT-DE WEEKKRANTGROEP kondigen internetsamenwerking aan

De Streekkrant/De Weekkrantgroep en de VDAB hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten. Voortaan gaat Streekpersoneel, de jobrubriek van De Streekkrant, De Weekkrant en De Zondag, zijn online jobaanbod aanbieden op de VDAB-jobsite die zowel via vdab.be als via easyJobs.be en destreekkrant.be bereikbaar is.

Dankzij de samenwerking wordt aan de werkzoekende bijna de totaliteit aangeboden van alle functies die vacant zijn. VDAB en Streekpersoneel bieden de werkzoekende de mogelijkheid om uit honderden nieuwe personeelsadvertenties op basis van functie, sector, contracttype, tijdsregeling (full- of parttime) en regio de gewenste job te vinden.

Aan de adverteerder wordt gegarandeerd dat de advertentie via STREEKPERSONEEL, het geregionaliseerd rekruteringsconcept in DS/DW, niet alleen een maximaal aantal lezers bereikt, maar ook optimaal bereikbaar is voor de internetbezoekers.

Alle personeelsadvertenties opgenomen in de bladen van de DS/DW-groep worden doorgeplaatst op de internetsite van de VDAB. De bladen verwijzen via de rubriek Streekpersoneel/easyJobs.be naar de VDAB-site. De VDAB informeert de werkzoekende over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt via deze rubriek.

Over De Streekkrant/De Weekkrant Met meer dan 3,6 miljoen lezers (recente CIM-enquête) verspreid over een 50-tal verschillende streekedities is De Streekkrant/De Weekkrant de grootste krant van het land. De Zondag telt 1,2 miljoen lezers op zondag met 13 regionale edities.

Streekpersoneel/easyJobs.be is het geregionaliseerd rekruteringsconcept van RMG dat het beste antwoord geeft op de problematiek van de mobiliteit : werk in eigen streek.

Voor Streekpersoneel, dat reeds uiterst performant én effectief werkt via de print in De Streekkrant/De Weekkrant en De Zondag, betekent deze operatie een nog groter bereik via het internet.

Over VDAB
De VDAB heeft sedert geruime tijd de belangrijke maatschappelijke opdracht ervoor te zorgen dat werkzoekenden én werkgevers elkaar vinden op de arbeidsmarkt.

Sedert 1994 verzorgt de VDAB on line een vacatureaanbod via de WIS-vacaturebank en zijn website. Werkzoekenden vinden de vacatures niet alleen via het internet maar ook via een netwerk van 440 kiosken verspreid op openbare plaatsen in Vlaanderen. Vorig jaar maakten ruim 4.000.000 werkzoekers gebruik van deze service.

De site wordt voortdurend verder uitgebouwd om te evolueren naar de referentiesite voor werk en opleiding.

De on line dienstverlening van de VDAB bundelt efficiënte diensten die zelf door de gebruiker geraadpleegd kunnen worden en een hoge interactiviteit mogelijk maken. De rubriek "mijn VDAB" maakt een gepersonaliseerde dienstverlening mogelijk.
De samenwerking met Streekpersoneel/easyJobs.be betekent een nieuwe stap vooruit in de matching van vraag en aanbod.

Bron: Roularta Media Group Provider: Euronext Brussels