Ingezonden persbericht


Persbericht: open source groeibriljant

's-Hertogenbosch - 19 augustus 2003. Ondanks een teruglopende economie en internet branche weet Ematic Interactive positieve resultaten te melden. De internet dienstverlener dankt de goede resultaten aan haar full service dienstverlening op het gebied van open source oplossingen.

Resultaat
Al in 2002 wist Ematic Interactive een winst te realiseren bij een gelijkblijvende omzet. In de eerste zes maanden van 2003 werd er bovendien een omzetgroei gerealiseerd van 12% en steeg de brutowinst substantieel. Door een goed gevulde orderportefeuille zijn de vooruitzichten voor de komende 6 maanden ook zeer positief.

Partner Martin ten Donkelaar schrijft de groei vooral toe aan een goede visie en een scherpe focus op open source oplossingen. "Het open source platform wordt door ons gebruikt sinds de oprichting in 1999. We beschouwen ons daarom ook als pioniers van het eerste uur."

"In tegenstelling tot grote internet bedrijven investeren we veel energie in het bereiken van resultaat voor onze klanten. We gaan daarbij niet voor extreme budgetten op de korte termijn, maar voegen continu waarde toe voor onze klanten, waardoor er ook ruimte ontstaat voor toekomstige innovaties. Daardoor stijgt het bestedingspatroon. Onze strategie is het best te vergelijken met een groeibriljant, waar vele kleine stapjes op de lange termijn ook een grote waarde opleveren."

Open source focus
Sinds 1999 concentreert de dienstverlening van Ematic Interactive zich op het leidende open source platform LAMP (Linux, Apache, MySQL en PHP). Open source biedt daarbij in vergelijking met traditionele software een aantal belangrijke voordelen:
* hoge kwaliteit

* innovatieve kracht

* goede prijs/prestatie verhouding

* samenwerking en uitwisseling met andere systemen (interoperabiliteit)
* betere marktwerking

* meer macht bij de eindgebruiker
Groei open source
Het gebruik van open source is in de afgelopen jaren door de groei van het internet explosief gestegen. Vele open source pakketten zijn marktleider in belangrijke segmenten. Eén op de drie webservers draait inmiddels op Linux. Daarnaast is Linux het meest gebruikte operating system in grote datacenters. Apache domineert met een marktaandeel van meer dan 65% de webserver markt. De programmeertaal PHP wordt op meer dan 13 miljoen websites gebruikt en is daarmee met ASP de populairste programmeertaal. MySQL is de populairste open source database en wordt gebruikt door meer dan 2 miljoen websites.

Product / markt combinaties
De klanten van Ematic Interactive bevinden zich in de agrarische sector, automotive industrie, bouw, food, makelaardij, overheid en zakelijke dienstverlening. De (open source) oplossingen die ontwikkeld worden liggen daarbij vooral op het gebied van customer intelligence , extranet en interactieve web oplossingen.

Ematic Interactive: the driving force behind your innovations! Ematic Interactive is gespecialiseerd in de ontwikkeling van interactieve web oplossingen op basis van het open source platform. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en is eigendom van drie privé investeerders. Een persoonlijke en servicegerichte mentaliteit is volgens Ematic Interactive de sleutel tot succes.

Ematic Interactive werkt veel samen met en in opdracht van 'businesspartners'. Met deze partners ontwikkelen we de vaak zeer specifieke markten voor onze gezamenlijke diensten. Een moderne hosting infrastructuur die geheel in eigen beheer is zorgt dat innovaties van klanten geheel tot hun recht komen.