Politie Rotterdam Rijnmond

dinsdag 19 augustus

* IN WONING TWEE VUURWAPENS AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen stelde poplitiepersoneel van het district Zuid, op grond van de Wet Wapens en Munitie, een onderzoek in een woning aan de Van Swietenlaan in. In de woning werden twee vuurwapens en een hoeveelheid munitie aangetroffen en in beslag genomen. De 33-jarige bewoner werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* ARBEIDSONGEVAL
BARENDRECHT - Dinsdagmorgen omstreeks kwart voor negen raakte aan de Steekkant, tijdens bouwwerkzaamheden, een 33-jarige man uit Zwijndrecht gewond. Het slachtoffer stond op een steiger, toen deze verschoof. Hierdoor viel de man en kwam met zijn hoofd tegen een muur terecht. Hij werd, met hoofdletsel, door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmorgen op de Ringdijk een snelheidscontrole. Tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf werden 236 auto's gecontroleerd. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.

Ochtenduitgave dinsdag 19 augustus 2003

* STRAATROVER AANGEHOUDEN IN METROSTEL
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft maandagavond omstreeks half tien in een metrostel op het station Capelsebrug een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij had kort ervoor geprobeerd een 23-jarige blinde man, eveneens uit Rotterdam, van zijn tas te beroven. De verdachte had de blindestok van het slachtoffer weggeschopt, waarna hij de tas van de man weggriste. Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam schoot de 23-jarige Rotterdammer te hulp en pakte de ontvreemde tas van de berover af. Hierop alarmeerde de vrouw de metrobestuurder, waarop de metro op het station Capelsebrug werd stilgezet. Politiemensen hielden de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* SNELHEIDSDUIVEL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagavond omstreeks half elf op de Mathenesserlaan een auto, die werd bestuurd door een 29-jarige man uit Rotterdam, staande. De man was op de A4, vanaf Schiedam, geklokt voor 210 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van '100'. Nadat de verdachte een stopteken had genegeerd, werd de achtervolging ingezet. Tijdens zijn vlucht, waarbij de man diverse verkeersregels overtrad, reed hij op de Nieuwe Binnenweg met zijn auto tegen een politiewagen aan. In de Rochussenstraat stapte de Rotterdammer uit de auto, waarna hij probeerde te vluchtte. Politiemensen konden de man hierop in zijn kraag vatten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde maandagmorgen, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in in een woning aan de Barcelonastraat. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 170 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmiddag en -avond op de Molenwaterweg en aan de Stationssingel bromfietscontroles.
Tussen twee en vijf uur werden op de Molenwaterweg 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de helm, te veel vermogen en het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat.
Op de Stationssingel werden tussen zeven en negen uur 6 processen-verbaal opgemaakt voor te veel vermogen en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Middaguitgave maandag 18 augustus

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmorgen op de Oost-Sidelinge een verkeerscontrole. Tussen zeven en negen uur werden 14 bekeuringen aan automobilisten uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, apk en het negeren van een gesloten verklaring.


* MAN MET VUURWAPENS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde maandagmorgen op grond van de Wet Wapens en Munitie, een onderzoek in een woning aan de Rose Spoorstraat in. In de woning werden twee vuurwapens alsmede diverse hoeveelheden munitie aangetroffen en in beslag genomen. De 39-jarige bewoner werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen op de Westzeedijk en Laan op Zuid snelheidscontroles. Op de Westzeedijk gingen tussen kwart over acht en tien uur 41 van de in totaal 900 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur in plaats van '50'. Tussen elf en twaalf uur hielden op de Laan op Zuid 11 van de in totaal 283 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg '50'.