Gemeente Leiden

Persbericht

Feestelijke opening 'Avontuurlijk Spelen' Maansteenpad

Publicatiedatum: 15 augustus 2003

In stadsdeel West wordt woensdag 20 augustus het speelterrein Avontuurlijk Spelen aan het Maansteenpad feestelijk geopend. Wethouder Hans Buijing (Welzijn) opent het terrein om 14.30 uur door het naambord van de speelplek te onthullen. Rond de officiële opening is tussen 14.00 uur en 16.00 uur een buurtfeest georganiseerd.

De bedoeling van het speelterrein 'Avontuurlijk Spelen' is buurtkinderen een spannende woonomgeving te bieden, die hun fantasie prikkelt. Naast een hoek voor de allerkleinsten met een wip, een evenwichtsbalk en een draaimolen, kunnen oudere kinderen zich uitleven met onder andere een kabelbaan, een klimwand en een hangladder. Langs de Turkooislaan is een gedeelte ingericht als ruige berm en is er ruimte voor een balspel.

Samenwerkingsverband

De inrichting van het speelterrein 'Avontuurlijk Spelen' en de ontwikkeling van het programma van het buurtfeest zijn tot stand gekomen in een samenwerkingsverband van bewoners, de Leidse Welzijnsorganisatie, politie, Portaal en Wijkbeheer van de gemeente Leiden.

Voor het bedenken van de naam is een wedstrijd uitgeschreven onder kinderen uit de Hoge en Lage Mors. De naam van de winnaar staat vermeld op het nieuwe naambord.

Buurtfeest

Vanaf 13.45 uur zijn buurtbewoners van harte welkom om een kopje koffie te drinken in Buurthuis Morschwijck aan de Topaaslaan 19. Om 14.00 uur start het programma aan het Maansteenpad. Tijdens het programma kunnen bezoekers genieten van Marokkaanse en Turkse hapjes bij kraampjes of een hennatatoeage laten maken. Ook is er een optreden van Bonny Cornelia en een streetdancepresentatie. Voor jonge kinderen is er schminken en een optreden van Magic Rabbit.

Deze pagina is gewijzigd op 15-08-2003