Korps: Friesland, plaats: Fryslân 20-08-2003
Politieberichten 19/8 14.00 uur t/m 20/8 07.00 uur

Harlingen: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 15.30 uur fietste een 11-jarige jongen uit Harlingen op de Achlumerdijk. In de bocht van de Vierkantsdijk en Achlumerdijk ging hij onderuit, vermoedelijk tengevolge van grit wat in de bocht op het wegdek ligt. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Klaagde over pijn in de buik en elleboog

Heerenveen: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 15.50 uur werd melding gedaan dat een 36-jarige inwoonster van Heerenveen dronken achter het stuur van een auto zou rijden. Bij haar woning gekomen stond de auto er. Een getuige wilde wel een verklaring afleggen en de 36-jarige is overgebracht naar het bureau. Zij saboteerde de blaastest. Dus weigering medewerking. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemakt. Haar rijbewijs is ingevorderd en heeft een rijverbod gekregen van 24 uur.

Akkrum: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Boarnsterdyk. In totaal werden 18 motorvoertuigen gecontroleerd. Van 1 voertuig was de APK niet in orde.

Midsland: vernieling ruit?
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werd melding gemaakt dat men een ruit van een strandpaviljoen aan het Noordzeestrand had vernield. Getuigen hoorden glasgerinkel en even later werd bij de bowlingbaan een 19-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Bekende de ruit te hebben vernield. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drachtstercompagnie: inbraak in auto
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een auto, die bij een woning geparkeerd stond aan de Smidswei. De deur aan de bijrijderszijde werd opengebroken. Weggenomen zijn een radio cd-speler en bescheiden. Aangifte hiervan werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Drachtstercompagnie.

Twijzelerheide: poging tot moord/doodslag
Dinsdag omstreeks 16.15 uur werd melding gemaakt dat op de Popels een persoon opzettelijk was aangereden. Ter plaatse werd een 23-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangetroffen. Hij zat onder de schaafwonden en bloedde over zijn gehele lichaam. Hij vertelde dat hij door een 30-jarige inwoner van Kollumerzwaag en een 22-jarige inwoner van Zwagerbosch was aangereden. De auto die hem aangereden had stond beschadigd in de steeg. De beide mannen waren reeds gevlogen De 23-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Volgens een getuige zou er onenigheid zijn ontstaan tussen de mannen. Dit gebeurde op een balustrade. Hierna is de 30-jarige in een auto gestapt en de 22-jarige stapte daarbij is. Hij reed vervolgens weg en schepte frontaal de 23-jarige die op het trottoir liep. Deze viel op de motorkap en tegen de voorruit. Later zijn de beide verdachten in hun woning aangehouden en overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Kortehemmen: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Skeanewei. Een 6-tal mini-pvs werden uitgeschreven voor het negeren van het inrijverbod en niet de aangegeven rijrichting volgen.

Heerenveen: diefstal uit kleedkamer
Dinsdag tussen 20.00 en 21.45 uur werd vanuit een kleedkamer van een sportcomplex aan de Dominee Kingweg van een 18-jarige inwoner van Heerenveen een portemonnee weggenomen met daarin wat geld en bankbescheiden. en van een 16-jarige inwoner van Heerenveen zijn gsm

Harlingen: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 00.28 uur werd op de Kimswerderweg een 49-jarige inwoonster van Harlingen en bestuurster van een personenauto gecontroleerd.Zij had gedronken en op het bureau saboteerde zij de blaastest en werd er een bloedproef afgenomen. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 21.50 en 22.10 uur werd er ingebroken in een woning aan de Pieter Langendijkstraat. Een 41-jarige inwoner van Leeuwarden werkte boven en hoorde wat geluid beneden. Toen hij even later beneden kwam, zag hij dat zijn laptop en zijn portefeuille met bankbescheiden waren weggenomen. Mogelijk binnen gekomen via de achterdeur.

Grou: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 02.27 uur werd op de Stationsweg een 27-jarige inwoner van Heerenveen en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 450 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Witmarsum: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 23.45 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Arumerweg. Een 20-jarige inwoonster van Arum reed als bestuurster van een personenauto over de Arumerweg. Ten gevolge van het uitwijken voor een overstekend dier kwam de bestuurster met de rechterwielen in de berm terecht, corrigeerde en schoot de weg over en botste tegen een aldaar staande boom. Was daardoor in een dwarsslip geraakt en heeft vervolgens 3 betonpaaltjes geramd en kwam tot stilstand in een volkstuin. Zij is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.. Na onderzoek kon zij weer naar huis.

Noardburgum; wapenbezit
Woensdag omstreeks 04.00 uur werd op de Oude Commissieweg een 21-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij controle in de auto werd een echt gelijkend vuurwapen aangetroffen. De 21-jarige werd aangehouden en overgebracht naar de Koninklijke Maresschausee in Leeuwarren, daar hij militair was. Een nader onderzoek zal worden ingesteld. Wapen is in beslag genomen

Heerenveen: diefstal uit opleggers
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn uit een tweetal opleggers een grote hoeveelheid sigaretten (14 dozen) en een partij levensmiddelen weggenomen. De opleggers stonden op een bedrijfsterrein aan de Venus. De goederen zijn eigendom van een levensmiddelenbedrijf uit Heerenveen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 44-jarige inwoner van Sneek en een 42-jarige inwoner van Wolvega. Men kon zonder sleutel de laadkleppen openen. Totale omvang en schadebedrag nog niet helemaal bekend.

Bureau Communicatie te: 0900 8844