VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone breidt MMS interoperabiliteit uit

Vodafone biedt als eerste ook MMS met KPN klanten

Maastricht, 19 augustus 2003 - Vodafone biedt als eerste mobiele operator in Nederland MMS interoperabiliteit aan met drie andere Nederlandse mobiele operators. Vodafone klanten kunnen nu ook MMS-berichten (foto's, tekst en geluid in één) rechtstreeks sturen naar en ontvangen van klanten van KPN. Sinds 6 maart 2003 is dat al mogelijk met klanten van Telfort en T-Mobile. De introductie van Vodafone live! heeft Vodafone een leidende rol gegeven op het gebied van multimediadiensten en MMS-mogelijkheden.

Vodafone klanten kunnen met de camera op hun Vodafone live! toestel foto's maken. Daarna kunnen ze er tekst of geluid aan toevoegen en het resultaat als MMS-bericht versturen naar andere Vodafone live! gebruikers. Nu kunnen Vodafone klanten ook rechtstreeks op hun mobiele telefoon MMS-berichten van KPN klanten bekijken en terugsturen.

Vodafone loopt voorop met het aanbieden van diensten per MMS. Door gebruik te maken van het Vodafone live! menu kunnen klanten een MMS-bericht laten afleveren als ansichtkaart door TPG Post. Ook kunnen klanten hun eigen fotoalbum samenstellen, gebruik maken van kant en klare MMS berichten met beeld en geluid, MMS info raadplegen, MMS daten, of eigen foto's bewerken en versturen via MorphLive.

Vodafone klanten kunnen MMS-berichten niet alleen in Nederland versturen en ontvangen, maar ook in de volgende 22 landen: Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Hong Kong, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Singapore, Spanje, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 122,7 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 28 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 9 landen.