Stadsdeel Zeeburg

Werkzaamheden OBS hervat

Zoals Zeeburg begin juni al bekend maakte, is het plaatsen van ondergrondse containers voor huisvuil, glas en papier hervat, te beginnen in de Indische Buurt.

Planning
Er moeten nog ruim 150 ondergrondse bakken worden geïnstalleerd, vooral in de Indische Buurt. Deze bakken zullen eind augustus zijn geplaatst. De verwachting is dat eind november het hele stadsdeel voorzien is van de ondergrondse containers. Ook de reeds geplaatste bakken zullen dan aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. De bewoners rondom de locaties waar de containers komen, zijn per brief op de hoogte gesteld van de hervatting van de werkzaamheden. Zodra de containers op een locatie operationeel zijn, krijgen de direct omwonenden nogmaals bericht.

Akkoord bereikt over kwaliteit ondergrondse containers Begin juni is een overeenkomst getekend als resultaat van onderhandelingen die stadsdeel Zeeburg heeft gevoerd met de aannemer (combinatie GP Groot Aanneming/Metro Waste Systems).

Het project heeft negen maanden stilgelegen omdat stadsdeel Zeeburg niet tevreden was over de kwaliteit van de containers. Om alsnog aan de kwaliteitseisen te voldoen is nu in goed overleg met de aannemer een plan van aanpak opgesteld. Daarbij is stadsdeel Zeeburg technisch ondersteund door Stork FDO en Ingenieursbureau Amsterdam. Alle kosten die voortkomen uit dit aanpakplan neemt de aannemer voor zijn rekening. Ook is overeenstemming bereikt over de vertragingskosten.

Stadsdeelwethouder Jan Hoek is verheugd dat er met de aannemer overeenstemming is bereikt. Hoek: We kunnen nu ons project voortzetten en doorgaan met de plaatsing van bakken. Er is stevig onderhandeld, maar zowel de aannemer (combinatie GP Groot Aanneming/Metro Waste Systems) als het stadsdeel hebben dat steeds gedaan vanuit de ambitie dat er in Zeeburg een goed ondergronds brengsysteem moet komen. Complimenten aan de aannemer, die zijn afspraken gewoon heeft willen nakomen.