Ingezonden persbericht

Vergoeding voor gebruikte mobiele (GSM) telefoons!


GBS Recycling maakt het als eerste in Nederland mogelijk om gebruikte mobiele (GSM) telefoons in te leveren en hiervoor een vergoeding te ontvangen.

Iedereen in Nederland heeft wel een oude mobiele telefoon in de la liggen of heeft deze gewoon weggegooid. Dit is belastend voor het milieu. De meeste accu's van de toestellen bevatten zware metalen en de behuizing is grotendeels gemaakt van kunststoffen. Helaas doet de overheid niets aan dit probleem, terwijl er steeds meer mobiele telefoons vervangen worden en de oude (GSM) toestellen op de afvalberg belanden.

GBS Recycling is reeds actief met het inzamelen van lege toners, cartridges en gebruikte printers voor hergebruik. Hierdoor was de stap klein naar het inzamelen en recyclen van gebruikte (GSM) toestellen voor GBS Recycling.

De ingezamelde GSM toestellen worden hergebruikt of dienen voor onderdelen bij reparaties. Uit de overige niet herbruikbare onderdelen van de toestellen kunnen grondstoffen gewonnen worden zoals zilver, goud en koper. De hoogte van de vergoedingen werken op basis van een vraag- en aanbodsysteem. Simpelweg waar de vraag naar groot is zal de vergoeding ook hoger zijn en anders om natuurlijk. De vergoedingen variëren tussen de 1,50 en de 16,50 euro.