Gemeente Harenkarspel


06-08-2003
Gemeentenieuws 06-08-2003

AGENDA

GEMEENTERAADSVERGADERING

De eerstvolgende raadsvergadering is op dinsdag 30 september 2003, aanvang 19.30 uur

COMMISSIEVERGADERINGEN

In de maand augustus worden er geen commissievergaderingen gehouden.

FRACTIEVERGADERINGEN

In de maand augustus vergaderen de fracties niet.

OPENBARE WELSTANDSVERGADERING

20 augustus 2003, aanvang 13.00 uur, kleine commissiekamer.

De welstandsvergaderingen vinden plaats op de woensdagmiddag in de oneven weken. In deze vergaderingen worden de ingediende aanvragen om bouwvergunning besproken en wordt advies uitgebracht over de plannen. De plannen moeten zijn ingediend bij de afdeling Vergunningen en Handhaving uiterlijk om 12.00 uur op de maandag voorafgaande aan de vergaderingen. Het is mogelijk om de ingediende plannen toe te lichten. Daarvoor dient u contact op te nemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving voor het maken van een afspraak.

DORPSRAADVERGADERINGEN

In de maand augustus zijn er geen dorpsraadvergaderingen.

STICHTING VAC HARENKARSPEL, ADVIESCOMMISSIE VOOR DE WONINGBOUW

In de maand augustus zijn er geen vergaderingen.

SPREEKUUR WETHOUDERS EN GEMEENTESECRETARIS VERVALT IN AUGUSTUS/AVONDOPENSTELLING CLUSTER BEVOLKING C.A. ONGEWIJZIGD

Tot vrijdag 30 augustus a.s. is er geen spreekuur van de wethouders en de gemeentesecretaris op de maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Uiteraard blijven gemaakte afspraken gewoon staan. In zeer dringende gevallen kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken met de wethouders en de gemeentesecretaris.
Het cluster Bevolking c.a. blijft tijdens de zomerperiode op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur geopend.

AFWEZIGHEID OP VRIJDAG 22 AUGUSTUS 2003 CLUSTERS MILIEUZAKEN EN BOUW- EN WONINGTOEZICHT

Op vrijdag 22 augustus 2003 zijn de clusters milieuzaken en bouw- en woningtoezicht de hele dag niet bereikbaar. Voor vergunningaanvragen of informatie over bouwzaken en/of milieu zijn wij vanaf maandag 25 augustus 2003 tijdens de openingsuren van 09.00 - 12.00 uur weer bereikbaar.

UITERLIJK 15 AUGUSTUS 2003 INDIENING AANVRAAG KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Kent u iemand die volgens u een Koninklijke Onderscheiding verdient? Neemt u dan contact op met de cluster Voorlichting, tel. (0226) 396622. Het moet wel gaan om mensen die zich in de maatschappij bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.
Het verzoek voor toekenning van een onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag 2004 moet uiterlijk 15 augustus 2003 bij de burgemeester binnen zijn.
Dat lijkt misschien erg vroeg. De gemeente heeft echter enige tijd nodig om alle van belang zijnde gegevens op tafel te leggen en daarnaast moet het verzoek uiterlijk begin oktober 2003 zijn ingediend bij de Commissaris van de Koningin.

GEEN AUTOMATISCHE INCASSO VOOR DE GEMEENTELIJKE BELASTINGEN? VERGEET DAN NIET TE BETALEN!

Als u uw aanslagen wegens
onroerende-zaakbelasting(en)/afvalstoffenheffing/rioolrecht over 2003 via automatische incasso betaalt, dan vergeet u nooit de belasting te betalen. Betaalt u niet via automatische incasso, dan is het volgende eventueel voor u van belang.

De tweede en laatste termijn is op 30 juni 2003 vervallen. Heeft u uw aanslag(en) nog niet (geheel) betaald, dan kunt u kosten besparen door nu alsnog te betalen. Zo voorkomt u een boete en eventueel (indien betaling uitblijft) een bezoek van de deurwaarder. Vergeet dus niet uw aanslag(en) te betalen! Vanzelfsprekend kunt u voor de toekomstige aanslagen onroerende-zaakbelasting(en)/afvalstoffenheffing/rioolrecht bij het cluster Heffingen een automatische incasso aanvragen. Het rechtstreekse telefoonnummer van het cluster is: (0226) 396635.

SIRENES GAAN WEER MAANDELIJKS LOEIEN

Vanaf 1 september 2003 worden de alarmsirenes in de Nederlandse gemeenten weer maandelijks getest. De sirenes zullen standaard elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur te horen zijn.

De sirene klinkt één minuut en 26 seconden. Jaren geleden werden de sirenes in Nederland ook elke maand getest. Dat veranderde naar een jaarlijkse test. Uit een landelijke enquête bleek echter dat de mensen nu het geluid nauwelijks meer herkennen. Dat is gevaarlijk in geval van daadwerkelijke dreiging. Vandaar dat de rijksoverheid nu de sirenes weer maandelijks wil laten horen. Eind augustus 2003 begint een landelijke voorlichtingscampagne op radio en TV over de invoering van het maandelijks alarm.

EXPOSITIE IN GEMEENTEHUIS

In het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn worden voortdurend exposities gehouden.
Op dit moment is een expositie te zien van keramiek beelden van Thea Leo uit Wieringerwerf.

Keramiste Thea Leo studeerde in 1987 af aan de "Witte Lelie" te Amsterdam. Haar belangstelling voor dit mooie en uitdagende vak nam na die tijd alleen maar toe.

In 1997 richtte zij een bescheiden atelier in, waar zij zich intensief met alle facetten van het vak ging bezighouden. Elke indruk, beweging of ervaring kan aanleiding zijn tot een vertaling in klei. De mogelijkheden en moeilijkheden van het materiaal vormen steeds een nieuwe uitdaging. Thea is een keramiste met een geheel eigen stijl, hoekig en vloeiend tegelijk, scherp maar ook weer rond. De beelden worden hol opgebouwd met rolletjes klei en zorgvuldig afgewerkt voordat ze de oven ingaan om bisquit te worden gebakken. Vervolgens worden de meeste beelden geglazuurd en op steengoed-temperatuur afgebakken. Daarnaast is het experimenteren met smoor- en raku-technieken een regelrechte uitdaging voor Thea.

Openingstijden
De expositie staat opgesteld in de Burgerzaal van het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. U kunt de expositie tijdens openingstijden van het gemeentehuis bezoeken. Deze zijn van 9.00 tot 12.00 uur.

VOORKOMEN VAN VERSPREIDING IEPZIEKTE

Om de verspreiding van iepziekte tegen te gaan moeten zieke en geïnfecteerde iepen worden gekapt en opgeruimd. Het kappen en opruimen van zieke iepen in het gemeenteplantsoen en particuliere tuinen moet helpen voorkomen dat de iepziekte ook gezonde bomen aantast. De gemeente
De gemeente zorgt zelf dat de zieke en geïnfecteerde iepen in het plantsoen worden gekapt en opgeruimd.
Particulieren en ondernemers
Zij moeten zelf de zieke iepen op eigen terrein opruimen. De gemeente kan dit verplichten op grond van een verordening. Herkennen van zieke iepen
Voor het herkennen geldt een algemene vuistregel: bruine blaadjes aan de takken, de takken in de toppen zijn kaal of de hele boom is kaal. Als een iep niet goed groeit en een kwijnend bestaan leidt, dan is het ook nodig dat de iep wordt gekapt en opgeruimd, omdat anders de boom een broedhaard wordt voor de iepenspintkever die de ziekte verspreidt. Als een van de eerdergenoemde kenmerken aan de iep te zien is, moet de iep worden gekapt en opgeruimd.
Hoe te werk te gaan
U kunt het beste de gekapte boom in zijn geheel laten afvoeren. U kunt hiervoor contact opnemen met een containerbedrijf die de iep moet brengen naar een bedrijf die toestemming heeft om het iepenhout te verwerken. U mag ook de takken en de stam versnipperen en de snippers in uw tuin hergebruiken. Ook mag u alleen de takken laten versnipperen en de stam van zijn bast/schil ontdoen en bewaren. Maar het is verboden ongeschild iepenhout te bewaren. Het stukje stam wat achterblijft in de grond moet worden ontbast. Dat hoeft niet als u na het kappen de z.g. stobbe/broekstuk laat uitfrezen. Voor al deze werkzaamheden kunt u bedrijven als hoveniers, loonwerkers, en boomverzorgers inhuren.
De gemeente
De gemeente houdt toezicht op de bestrijding en het voorkomen van iepziekte. Heeft u vragen of twijfels over uw iep, dan kunt u contact opnemen met de heer Cor Koomen telefoon (0226) 396649 of e-mail cor.koomen@harenkarspel.nl

TIPS VOOR GEBRUIK GROENE ROLEMMER IN DE ZOMER

Inmiddels is de zomer aangebroken en warme dagen betekent vaak de gebruikelijke overlastproblemen met de groene rolemmer. Daarom een aantal tips om stankproblemen en overlast door ongedierte te voorkomen of te beperken in de zomer.


- plaats de rolemmer niet in de zon;

- leg een karton of een eierdoos op de bodem van de rolemmer;
- natte lagen keukenafval afwisselen met (droog) tuinafval;
- als de rolemmer niet vol is, toch aanbieden bij iedere inzamelronde;
- maak de rolemmer regelmatig schoon met zeep;
- op vakantie? Laat de rolemmer leeg en schoon achter;
- houdt de deksel van de rolemmer gesloten ter voorkoming van vliegen/insecten;

- probeer zo minimaal mogelijk vlees/visafval in uw rolemmer te deponeren.

VOORKOM OVERLAST VAN OVERHANGENDE BEPLANTING

In deze periode van het jaar groeit het groen behoorlijk. Hierdoor kan de beplanting op de erfafscheiding bij trottoirs en paden achter woningen behoorlijk overhangen. Vooral als het
's ochtends vochtig weer is, kan deze overhangende beplanting in verband met dauw en spinnen veel overlast veroorzaken. Wij verzoeken een ieder de beplanting op de erfafscheiding flink terug te snoeien. Anderen hebben er dan geen last van.

Wat te doen met takkenafval
Kleine takjes van geknipte hagen e.d. kunnen in de groene rolemmer. Grotere takken kunnen van dinsdag tot en met zaterdag bij het Regionaal Afvalscheidingsstation, Zijperweg 12B in Schagen (Industrieterrein Lagedijk) van 09.00 uur tot 15.30 uur worden gebracht.

BURGERLIJKE STAND

Geboren

Warmenhuizen:
Victor, zoon van T. Sabados en O.V. Jourtchenko Carl J., zoon van P. de Geus en I.C. Barsingerhorn Tycho, zoon van B. Brak en M. Mosch
Max R., zoon van R.A. Schutte en B.N. Sievers
Jeroen, zoon van M. Volkerijk en J. van Kappel
Linsey, dochter van T.P.J. Nannes en C.R. Wind
Merel, dochter van S. Heman en J.J. Swart
Brian, zoon van E.J.J. Swan en A.M. Smal
Merel, dochter van R.J. Deutekom en C. Hopman

Tuitjenhorn:
Mohammed N., zoon van M.N. Akbari en N. Parviz
Erik, zoon van L.W.M.M. Rademakers en C.H.G. Colaris Lianne, dochter van A. Jaarsma en M. Smit
Jerry, zoon van S.P.M. Kruijer en P. Suwannasing Roy, zoon van F.C. Broersen en D. Bruins

Waarland:
Saartje J.M., dochter van T.A. Bekker en N.P.H. Quaedvlieg Noortje M.A., dochter van J.P.M. van Schagen en M.A. Schilder Theresia M., dochter van J.J. Koppes en W.M. Volkers

Sint Maarten:
Vincent R.M., zoon van G.L. Ramakers en M.H. Belonje Amber, dochter van S. de Wilde en M. Paarlberg
Joey, zoon van J.P.A. van Tol en M. Schoorl
Teddie, dochter van M.P. Kaag en L. Barsingerhorn

Dirkshorn:
Niels T., zoon van G. Isherwood en A.J. Speets

Overleden

Warmenhuizen:
J.H. te Winkel
J. Groot

Dirkshorn:
D. Dekker-de Letter

Huwelijken

Dirkshorn:
P.J.C. Stam en N. Mink
M.T. van der Werff en A. de Boer

Zijdewind:
R.H.M. van der Eng en C.H. Klos

Heerhugowaard:
G.J. Veldman en B.R. Bhoep

WETTELIJKE PUBLICATIES

Horeca Harenkarspel mag tijdens de kermis tot 03.00 uur open zijn

De burgemeester van Harenkarspel maakt bekend dat hij voor de viering van de kermissen dit jaar het sluitingsuur voor horecabedrijven heeft gewijzigd van 02.00 in 03.00 uur.
De ruimere sluitingstijden tijdens de kermis zijn bedoeld om de horeca-exploitanten meer ruimte te bieden voor een geleidelijk vertrek van de bezoekers.
Als een exploitant van de ruimere sluitingstijden gebruik wil maken, moet hij een zogenaamde "afbouwregeling" hanteren. Dat wil zeggen dat hij er voor moet zorgen dat ruim vóór het sluitingstijdstip duidelijk wordt gemaakt dat de bezoekers zich moeten gaan voorbereiden op het vertrek.
De afbouwregeling moet bestaan uit de volgende maatregelen:
1. Om uiterlijk 02.30 uur binnenverlichting (duidelijk) intensiveren;
2. Om uiterlijk 02.30 uur muziek uit;

3. Om uiterlijk 02.30 uur stoppen met het verstrekken van consumpties;
4. Om uiterlijk 03.00 uur bedrijf vrij van publiek en de deuren gesloten.

Deze wijziging van het sluitingstijdstip van 02.00 uur in 03.00 uur geldt alleen voor de bij de kermisvieringen in Harenkarspel betrokken horecabedrijven en uitsluitend op de ochtenden van de volgende dagen:

Dirkshorn : zondag 27 t/m woensdag 30 juli 2003 Kalverdijk : zondag 10 t/m dinsdag 12 augustus 2003 Warmenhuizen : maandag 18 t/m woensdag 20 augustus 2003 Stroet : zaterdag 23 t/m maandag 25 augustus 2003 Waarland : zondag 24 t/m woensdag 27 augustus 2003 Sint Maarten : zondag 7 t/m dinsdag 9 september 2003 Eenigenburg : zaterdag 13 t/m maandag 15 september 2003 Tuitjenhorn : zondag 21 t/m woensdag 24 september 2003

Tuitjenhorn, 22 juli 2003
De burgemeester van Harenkarspel, E.J.Th.M. Huisman

Verleende uitwegvergunning
(mededeling ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:43 van de Algemene wet bestuursrecht)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, naar aanleiding van een daartoe ontvangen aanvraag, hebben besloten een vergunning als bedoeld in art. 2.1.5.3, lid 1 van de Algemene plaatselijke verordening Harenkarspel 1998 (maken en veranderen van een uitweg) te verlenen.

Het betreft een vergunning die is aangevraagd voor:

03-7 Het maken van een uitweg aan de Koetenburgweg nr. 10 in Dirkshorn;

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Harenkarspel, postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

De termijn waarbinnen een bezwaarschrift moet worden ingediend, bedraagt zes weken, te beginnen op de dag na deze publicatie.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens bevatten:
a) de naam en het adres van de indiener;
b) de dagtekening;
c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d) de gronden van het bezwaar;

Verleende kapvergunningen
(mededeling ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.43 van de Algemene wet bestuursrecht)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, naar aanleiding van een daartoe ontvangen aanvraag, hebben besloten een vergunning als bedoeld in de Bomenverordening Harenkarspel 1998 (kapvergunning) te verlenen.

Het betreft een vergunning die is aangevraagd voor: 2003-33 Gladiolenstraat 8 Waarland aantal: 1 esdoorn 2003-34 Oostwal 143 Warmenhuizen aantal: 1 sierkers 2003-35 Merelstraat 27 Warmenhuizen aantal: haagje van 6 coniferen 2003-36 Hartendorp 35 Warmenhuizen aantal: 6 diverse bomen 2003-37 Rekerkoogweg 20A Warmenhuizen aantal: 15 populieren 2003-38Dorpsstraat 196 Warmenhuizen aantal: 2 coniferen 2003-39 Bogtmanweg 72 Tuitjenhorn aantal: 2 coniferen 2003-40 Stationsstraat 35 Warmenhuizen aantal 1 es 2003-41 Doorbraak Warmenhuizen aantal: 1 plataan (gemeentelijke boom)

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

De termijn waarbinnen een bezwaarschrift moet worden ingediend, bedraagt zes weken, te beginnen op de dag na deze publicatie.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens bevatten:
a. de naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;
d. de gronden van het bezwaar.

Wet milieubeheer: kennisgeving ontwerp-besluit

Bij de sector Ruimtelijke Zaken van de gemeente Harenkarspel, Oostwal 2 in Tuitjenhorn, liggen van
7 augustus 2003 tot en met 4 september 2003 op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur het volgende ontwerp-besluit en de daarbijbehorende stukken op grond van de Wet milieubeheer ter inzage:

03-05 De firma J.J. Droog en Zn. vraagt een oprichtingsvergunning aan voor het oprichten van een bedrijf voor het drogen van granen en het opslaan van mestoffen, granen en hooi op het perceel De Wurft 10 te Waarland, kadastraal bekend gemeente Harenkarspel, sectie H, nr. 1918 (deels).

De strekking van het ontwerp-besluit is dat wij, overeenkomstig de aanvraag, de milieuvergunning verlenen. Aan het ontwerp-besluit hebben wij voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Gedurende de periode van ter inzagelegging kunt u tevens op afspraak ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren de stukken inzien. Tegen vergoeding van de kosten verstrekken wij een afschrift van de ter inzage liggende stukken.

Gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging kan een ieder bedenkingen tegen het verlenen van deze vergunning of tegen het ontwerp-besluit indienen bij ons, het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel, postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen. Indien gewenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen indient niet bekend gemaakt. Het verzoek hiertoe moet tegelijk met de bedenkingen bij ons worden ingediend. U kunt uw mening ook in persoon of bij gemachtigde mondeling aan ons kenbaar maken. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de cluster milieuzaken.

Beroep tegen het besluit kan later slechts worden ingesteld door: a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
b. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; c. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, onderdeel milieuzaken, tel. (0226) 396677.

Wet milieubeheer: kennisgeving melding op grond van AMvB

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel maken ter uitvoering van de Wet milieubeheer bekend, dat zij, op grond van artikel 8.41 van deze wet, de volgende meldingen hebben ontvangen:

Adres inrichting Zakelijke inhoud van de melding

03-28 H. Zutt, Dergmeerweg 35 te Warmenhuizen Besluit akkerbouwbedrijven
milieubeheer
03-29 Fa. Poland en Stoop, Diepgatweg 16 Waarland Besluit akkerbouwbedrijven
milieubeheer
03-30 Installatieburo H. Muller B.V, De Cres 10 Besluit bouw- en houtbedrijven
te Warmenhuizen

In de genoemde Algemene maatregel van bestuur zijn voorschriften gesteld waaraan de daaronder vallende bedrijven moeten voldoen. Deze voorschriften richten zich op de bescherming van het milieu. Wij controleren deze bedrijven periodiek op de naleving van deze voorschriften.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, onderdeel milieuzaken, tel. (0226) 396678.

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel maken ter voldoening aan artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 8 augustus 2003 geduren-de vier weken voor een ieder bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis, Oostwal 2 te Tuitjenhorn tijdens de normale openstellingsuren ter inzage ligt het bestemmingsplan "Bedrijventerrein De Groet II" met bijbehorende voorschriften en toelichting, zoals dat door de gemeenteraad Harenkarspel op 1 juli 2003 conform het ter inzage gelegde ontwerp is vastgesteld.

Aangezien het plan ongewijzigd is vastgesteld en niemand tijdig zijn/haar zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, worden enkel belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken in de gelegenheid gesteld, gedurende de bovenvermelde termijn, schriftelijke bedenkingen in te brengen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 123, 2000 MD Haarlem.

Inspraakprocedure wijzigingsplan Waarlandsweg 10 (par. 4 I.V. en afd. 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel delen mee, dat zij voornemens zijn om een wijzigingsplan vast te stellen voor het perceel Waarlandsweg 10 in Waarland. Zij hebben het voornemen om de agrarische bestemming van eerdergenoemde perceel te veranderen met het oog op een gebruik ten behoeve van wonen. Ter uitvoering van de Inspraakverordening hebben zij de volgende inspraakprocedure vastgesteld.

Van 8 augustus 2003 tot en met 22 augustus 2003 liggen de relevante stukken ter inzage op de afdeling RO. Gedurende deze termijn kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen hun zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders , Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.
Mondelinge reacties kunnen worden gegeven bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis, Oostwal 2 te Tuitjenhorn tijdens de normale openingstijden (ochtenduren).
Op een nog nader te bepalen datum zullen insprekers de gelegenheid krijgen om over het voornemen met de portefeuillehouder van gedachten te wisselen.

De bovenvermelde ingezetenen en (rechts)personen kunnen tot uiterlijk 19 september 2003 bij burgemeester en wethouders een schriftelijke klacht indienen over de wijze van uitvoering van de Inspraakverordening en van deze procedure.

Bouwplannen, wordt gemaild

Vergunningen, wordt gemaild

Verleende vergunningen

De volgende bouwvergunningen zijn verleend:

Nummer Verzonden: bouwadres, plaats Omschrijving: BWT/2002/328 15/07/03 Huiskebuurtweg 9, Warmenhuizen het vergroten van een
rioolwaterzuivering
BWT/2002/332 15/07/03 Kanaalweg (hoek kanaalkade), het bouwen van vier woningen
Warmenhuizen
BWT/2002/513 15/07/03 Groenedijk 1, Sint Maarten het vergroten van de woning

Voornoemde plannen liggen ter inzage bij de sector Ruimtelijke Zaken, Oostwal 2 te Tuitjenhorn.
Wie meent rechtstreeks in zijn/haar belangen te worden getroffen, kan gedurende zes weken na de datum van toezending of uitreiking schriftelijk bezwaar maken bij: burgemeester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen. Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend en u van oordeel bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij: Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar.

Vrijstellingsprocedure

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel hebben op 7 februari 2003 tijdelijke vrijstelling verleend aan Firma Poland, Zandweg 3-5 in Waarland voor het opslaan van schone grond voor een periode van mei 2003 tot en met september 2003 op eerder genoemd perceel. Aan de te verlenen vrijstelling is de voorwaarden verbonden dat hoogte van de opslag de 5 meter niet mag overschrijden. Zij zijn voornemens om de termijn van deze tijdelijke vrijstelling met 6 maanden te verlengen.

Het verzoek ligt met ingang van 8 augustus 2003 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Oostwal 2 te Tuitjenhorn.
Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvrage(n) kenbaar maken aan burge-meester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

Verder maken burgemeester en wethouders van Harenkarspel dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan, teneinde vergunning af te kunnen geven aan Firma Poland, Zandweg 3-5 in Waarland voor het opslaan van schone grond. Deze vrijstelling voorziet in het omzetten van de tijdelijke opslag van schone grond in een permanente opslag.

De termijn van de tijdelijke vrijstelling wordt verlengd omdat naar verwachting burgemeester en wethouders niet voor 1 oktober 2003 de vrijstellingprocedure voor de permanente opslag zal hebben afgerond.

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt met ingang van 8 augustus 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Oostwal 2 te Tuitjenhorn. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

Vrijstellingsprocedure, art. 15, wordt gemaild

Vrijstellingsprocedure, art 17, wordt gemaild

Vrijstellingsprocedure

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel maken bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan, teneinde vergunning af te kunnen geven aan:

Con Zelo voor het realiseren van een sportaccommodatie aan de Smeetsweg in Waarland

De aanvraag om vrijstelling ligt met ingang van vrijdag 8 augustus 2003 gedurende een periode van vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Oostwal 2 te Tuitjenhorn. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken aan burge-meester en wethouders van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

Vrijstellingsprocedure art. 19, lid 3 wordt gemaild