Provincie Utrecht

Persbericht

Vertraging voor het verkeer tijdens avond- en nachtwerk

Werkzaamheden nieuwe toerit A2 bij Nieuwegein

7-8-2003
In de avond en nacht van 20 en 21 augustus en van 1 en 2 september 2003 worden er rijstroken afgesloten en omleidingsroutes ingesteld vanwege werkzaamheden aan de nieuwe toerit naar de A2 bij Nieuwegein en aan de nabijgelegen Weg naar de Poort. Tijdens de afsluitingen worden de omleidingsroutes met borden aangegeven. De werkzaamheden maken deel uit van de reconstructie van de provinciale weg N210 (omlegging, doortrekking van de weg en reconstructie van de aansluiting op de A2 bij Nieuwegein). Het totale project zal naar verwachting in oktober van dit jaar gereed zijn.

Afsluitingen woensdag 20 augustus en donderdag 21 augustus, beiden tussen 20:00 en 06:00 uur
Al het verkeer komende uit Nieuwegein over de Wijkerslootweg, de Weg naar de Poort, de Buizerdlaan en de Batauweg richting IJsselstein en Rijksweg A2 wordt omgeleid. De omleiding betekent een vertraging van ca. 15 minuten.
Batau-zuid blijft via de Batauweg bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Afsluitingen maandag 1 september en dinsdag 2 september, beiden tussen 20:00 en 06:00 uur
Al het verkeer komende uit IJsselstein over de N210 en de Utrechtseweg richting Nieuwegein en de oprit A2 richting Utrecht/Amsterdam wordt omgeleid.
Afrit 9 van de A2 (Den Bosch richting Utrecht) wordt afgesloten. Het betreffende verkeer wordt omgeleid.
De omleidingen betekenen een vertraging van ca. 15 minuten.

Werkzaamheden
Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken heeft de provincie ervoor gekozen om de werkzaamheden waarbij rijstroken moeten worden afgesloten, tijdens avonden en nachten uit te voeren. Voor de komende periode staan er nog meer van dergelijke kortdurende afsluitingen op de rol. Zodra de exacte data bekend zijn, informeert de provincie daarover.
Overdag gaat het werk ook gewoon door. Het gaat daarbij om straatwerk, werk aan riolering en verlichting en het aanbrengen van kabels en leidingen voor de verkeerslichten. Daarnaast wordt de open tunnelbak ten behoeve van de nieuwe toerit van de A2 richting Amsterdam afgebouwd.

Nadere informatie over het werk
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Koevoets van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 93. Op de homepage van www.provincie-utrecht.nl onder 'verkeer en vervoer', 'provinciale weg N210' vindt u de meest actuele informatie over de werkzaamheden op en rond de N210.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl