Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Open dag schooltuinen
De afdeling Natuur- en Milieueducatie (NME) nodigt belangstellenden uit voor een open dag op woensdag 20 augustus 2003. U kunt beide locaties van NME bezoeken vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur op Heggerankweg 87 en Van Heekpad 3.

Op deze open dag maakt u kennis met het fenomeen schooltuinen en treft u kinderen aan als trotse bezitters van een eigen tuintje temidden van uitbundige zonnebloemen en meters hoge mais. Een echte imker verteld u alles over de bloemetjes en de bijtjes en geeft een demonstratie honing slingeren. Via een speurtocht over de tuin krijgt iedereen de nodige natuurinformatie.

Op deze feestelijke dag wordt tevens het nieuwe jaarprogrammaboekje aangeboden. Hierin zijn tal van andere activiteiten opgenomen die onderdeel uitmaken van het aanbod van NME. Een nieuwe activiteit is een project met bewoners van het Rioolpad. De bewoners onderhouden in samenwerking met NME een groenstrook waarin de natuur centraal staat.

NME wordt vanaf medio november in een nieuw jasje gestoken. Voor de locatie op het van Heekpad is een uniek nieuwbouwplan plan bedacht en medio juni 2004 zal deze metamorfose zich voltrokken hebben. Kortom genoeg aanleiding om nader kennis te maken met een bijzondere afdeling van stadsdeel Amsterdam-Noord.