Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 14 augustus 2003

PvdA start "Onze Coalitie" voor een sterk en sociaal Nederland

Woensdag 20 augustus gaat Onze Coalitie van start. Deze bijeenkomst, een gezamenlijke barbecue, vindt plaats op het schoolplein van de Openbare basisschool "De Twijn", Pieterskerkhof 10 te Utrecht en begint om 17.00 uur. Tevens zal dan de website www.onzecoalitie.nl gelanceerd worden, waarop de leden van de Coalitie worden gepresenteerd.

De voorzitter van de PvdA Tweede-Kamerfractie Wouter Bos opent de bijeenkomst met een toespraak over de plannen van Onze Coalitie en over de politieke prioriteiten voor het komende seizoen, waarna korte interviews worden gehouden met een aantal deelnemers van de Coalitie. Tijdens het eten vinden er rondetafelgesprekken plaats waar de leden van de Coalitie hun eerste opmerkingen kunnen posten en met kamerleden spreken over de agenda van Onze Coalitie. Dan komen onder andere arbeid, zorg, buurt en veiligheid, integratie en immigratie aan de orde.

Wouter Bos sluit om 20.15 uur de bijeenkomst af.

Onze Coalitie gaat ruim 150 mensen tellen. Mensen die midden in de samenleving staan en die hun ervaringen willen gebruiken om dagelijkse problemen met een helder verhaal door te geven aan de PvdA Tweede-Kamerfractie. De leden van de Coalitie zullen hun opmerkingen voornamelijk via de bovengenoemde website posten. De zetels staan voor bekende en onbekende namen, leden en niet-leden, onderwijzers, studenten, verpleegkundigen, ondernemers, activisten en politieagenten. Zij hebben één ding gemeen: ze zijn in de samenleving aan de slag en willen dat hun verhaal doorklinkt in Den Haag. Samen vormen zij Onze Coalitie voor een sterk en sociaal Nederland.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 06 215 66 951