Gemeente Amsterdam

´Thuis op straat´ van start in Slotervaart/ Overtoomse Veld 15 augustus 2003 - Johanneke Helmers
Stadsdeelbestuurder Slotervaart/ Overtoomse Veld, Harro Hoogerwerf, geeft woensdag 20 augustus om 14.00 uur het startsein voor het 'Thuis op Straatproject'op het Piet Mondriaanplein. 'Thuis op Straat´is een uitleensysteem van sport -en spelmateriaal voor kinderen van 4 tot 13 jaar, onder toezicht van vrijwilligers en een professional.

Spelen
Het 'Thuis op Straatproject'komt voort uit het project "Investeren in Mensen": Sociaal Investerings Plan Overtoomse Veld (SIP). Dit wordt uitgevoerd door bewonersadviseurs die bewoners thuis opzoeken. Het project past binnen één van de circa 50 concrete doelstellingen van het SIP dat kinderen 24 uur "onder de pannen" moeten zijn in 2006.

Speelmogelijkheden onder toezicht

Een van de zaken die steeds naar voren kwam bij de bewoners was de behoefte aan meer speelmogelijkheden onder toezicht. De beleidsmedewerker Buurtbeheer van het stadsdeel ontwikkelde het ´Thuis op straat project`. Financiering bleek mogelijk met middelen die via Parkstad beschikbaar worden gesteld voor de sociale pijler van de stedelijke vernieuwing.

´Thuis op Straat´ wordt uitgevoerd door SCIANDRI, die belast is met sportbuurtwerk in Overtoomse Veld en de Sloterparkwijk. Voorwaarde voor het succes van het ´Thuis op Straat´ project is de betrokkenheid van ouders en jongeren. Het is de bedoeling dat voornamelijk vrijwilligers uit de buurt het project uitvoeren.

Tante Annie

Woensdag 20 augustus gaat het ´Thuis op Straatproject´ van start op het Piet Mondriaanplein onder de voorlopige naam Tante Annie. Met de kinderen zal naar een definitieve naam worden gezocht. Kinderen kunnen zich onder begeleiding van hun ouders gratis komen inschrijven. Zij krijgen dan een pasje waarmee ze het sport- en spel materiaal mogen lenen.

Gezien het grote aantal kinderen in deze buurt verwacht men dat er 100 tot 300 kinderen zich zullen inschrijven. De openingstijden zijn voorlopig dinsdag van 15.00 uur tot 18.00 uur, woensdag van 12.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van15.00uur tot 18.00 uur.

Eind 2003 zal bekeken worden of de doelstellingen zoals geformuleerd voor het welslagen van dit ´Thuis op Straat project´ zijn gehaald en of het project kan worden voortgezet.

© Gemeente Amsterdam