Gemeente Den Haag

augustus 2003
Haagse stations schoner en veiliger door samenwerking

De terminalgebieden van de twee Haagse intercitystations (Centraal station en Hollands Spoor) worden vanaf 1 januari 2004 gezamenlijk beheerd. NS stations, Connexxion, HTM, ProRail en de gemeente Den Haag tekenen hiertoe op 20 augustus 2003 een overeenkomst. Dit is, voor zover bekend, in Nederland de meest vergaande vorm van samenwerking om de stations schoner, veiliger en comfortabeler te maken.

In het terminalgebied van Den Haag Centraal is sprake van complexe verhoudingen bij de uitvoering van de beheertaken en
-verantwoordelijkheden. Hierdoor was het niet duidelijk waar ieders grenzen lagen en was het beheer niet efficiënt en onnodig kostbaar. Bovendien leverde het ongemakken op voor het publiek. Omdat binnende stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal dezelfde beherende partijen aanwezig zijn, treedt het nieuwe beheer in werking voor de beide stations.

Op 20 augustus 2003 wordt in het stadhuis in Den Haag door de beherende partijen een intentieovereenkomst "Integraal Beheer Den Haag Centraal" gesloten. Namens de gemeente Den Haag zal wethouder Stolte de overeenkomst ondertekenen. Met het ondertekenen is de kwaliteit van het beheer van voor de bouw tot na de oplevering gegarandeerd.