Gemeente Apeldoorn

De Vorm ontvangt als eerste Apeldoornse school het Veiligheidsvignet

Woensdag 20 augustus overhandigt wethouder J.A.C.M. van Beckhoven het eerste Veiligheidsvignet aan een Apeldoornse school, namelijk basisschool voor Speciaal Onderwijs De Vorm. De wethouder verricht de uitreiking namens Stichting Consument en Veiligheid, die onder het motto 'Veiligheid op de basisschool: werken aan een school zonder ongelukken' een campagne heeft gestart om op basisscholen de veiligheid te vergroten. Scholen die aan de normen voldoen, krijgen een vignet.

Basisschool voor Speciaal Onderwijs De Vorm heeft de afgelopen jaren veel maatregelen uitgevoerd om de veiligheid in en rond de school te vergroten. Zo zijn twee medewerkers opgeleid tot bedrijfshulpverlener, is het schoolplein opgeknapt en veiliger gemaakt, vindt er maandelijks een controle van de noodverlichting plaats, zijn er vluchtplannen gemaakt en worden er ontruimingsoefeningen gedaan.

Dit najaar verzorgt Stichting Consument en Veiligheid trainingen voor veiligheidscoördinatoren van Apeldoornse basisscholen die deze training nog niet hebben gevolgd. Deze trainingen zijn, samen met de map 'Veiligheid op de basisschool: werken aan een school zonder ongelukken', onderdeel van de campagne van Consument en Veiligheid in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Eerder dit jaar hebben ook de Apeldoornse schoolbesturen zich, in overleg met de gemeente, positief uitgesproken over de materialen en de ondersteunende trainingen.
De trainingen in Apeldoorn zijn op 17, 18 en 25 september en 8 en 9 oktober. Aan de trainingen levert ook de brandweer een bijdrage. Voor het laatst bijgewerkt op: 19-8-2003 11:04:04