Gemeente Haarlem


Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persuitnodiging



De afdeling Milieu van de gemeente Haarlem nodigt u uit voor:

de officiële ondertekening Meerjarenafspraak Energie-efficiency

Datum: woensdag 20 augustus
Tijd: 10.00-10.30 uur
Locatie: Stadhuis (B&W-kamer)
Adres: Grote Markt 2

Wethouder R.P. Grondel (Milieu) zal deze ochtend de toetredingsverklaring tot de Meerjarenafspraak Energie-efficiency 2002 -2012 (MJA2) ondertekenen in bijzijn van mevrouw ir. A.A.M. Schaap van het Novem (Nederlandse Organisatie voor Energie en Milieu). U wordt uitgelegd wat deze overeenkomst precies inhoud en waarom tot de toetreding besloten is. Ook vertelt de heer Pos van de Haarlemse onderneming Crompton BV (voorheen Witco BV) waarom zij zich bij de MJA2 aangesloten hebben. Daarnaast heeft u de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Ter informatie
De MJA2 is een overeenkomst tussen de overheid en bedrijven over het effectiever en efficiënter inzetten van energie. Voor gemeenten is er de mogelijkheid om zelfstandig steun te betuigen aan de MJA2 door de toetredingsverklaring te ondertekenen. Novem adviseert en faciliteert het bedrijfsleven, de overheid en het bevoegd gezag bij de uitvoering van de MJA2. Tot nu toe hebben 782 bedrijven (waarvan twee Haarlemse ondernemingen) en 22 gemeenten zich aangesloten tot de MJA2.

Via ondertekening van de MJA2 onderstreept de gemeente Haarlem het belang van energiebesparing. De toetreding heeft een stimulerende werking richting bedrijven, die zich ook bij het convenant kunnen aansluiten.

De aangesloten bedrijven verplichten zich tot het opstellen van een energiebesparingsplan, waarin tenminste de besparingsmaatregelen met een terugverdientijd van maximaal vijf jaar zijn opgenomen. Dit energiebesparingsplan moet uitgevoerd worden. Daarnaast spreekt het bedrijf af structurele energiezorg op te zetten en de mogelijkheden van duurzame energie en energiezuinige productontwikkeling te onderzoeken. Novem geeft een advies over het ingediende energiebesparingsplan en de bevoegde gemeente keurt het vervolgens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Julia de Jong, Sector Stadsbeheer, telefoon 023 511 4903.


---- --