Stadsdeel Zeeburg

Verbindingsdam weer opengesteld

Werkzaamheden asfalteren Verbindingsdam
De trambaanplaten op het noordelijk deel van de Verbindingsdam, tussen de brug en de tram- en bushalte op het Azartplein, zijn vervangen door asfalt. De trambaanplaten zijn verwijderd. Hierna is een onderbed van beton gestort en vervolgens is de rijbaan geasfalteerd. De werkzaamheden zijn inmiddels gereed.

Geluidsoverlast kantelende trambaanplaten
Sinds de openstelling van de nieuw ingerichte Verbindingsdam hebben de omwonenden van de dam melding gemaakt van geluidsoverlast veroorzaakt door de toegepaste trambaanplaten in het wegdek. Medio 2002 heeft een geluidsonderzoek uitgewezen dat er ter hoogte van de zogenaamde 'kapiteinswoningen', aan de noordkant van de Verbindingsdam, sprake is van een overschrijding van de wettelijke norm van 2 tot 3 dB(A). Deze overschrijding wordt veroorzaakt door het kantelen van de trambaanplaten. Vervolgens heeft de verantwoordelijk wethouder Van der Horst (centrale stad) het besluit genomen, dat ter hoogte van deze kapiteinswoningen de trambaanplaten worden vervangen door asfalt. Hierdoor zal de geluidsbelasting op deze plek minder worden en binnen de wettelijke norm blijven.

Verbindingsdam weer geopend voor gemotoriseerd verkeer Gedurende de werkzaamheden, vanaf maandag 16 juni t/m vrijdag 4 juli, is de Verbindingsdam afgesloten geweest voor het gemotoriseerd verkeer. Inmiddels is de dam weer open voor alle verkeer. Ook de tijdelijke omleidingen van de buslijnen 32, 59 en spitsbus 28 zijn opgeheven.

Tramlijn 10
De aanleg van tramlijn 10 is een project van de stedelijke dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (dIVV). Het vervangen van de trambaanplaten door asfalt op het noordelijk deel van de Verbindingsdam behoort tot het project Tramlijn 10 en valt onder regie van de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer. Na een vertraging van 10 maanden is in maart van dit jaar gestart met de aanleg van het deel van tramlijn 10 in de Sarphatistraat en de Czaar Peterstraat. Via deze straten krijgt het Oostelijk Havengebied een tramverbinding met de rest van de stad. Volgens planning zal tramlijn 10 vanaf het voorjaar van 2004 naar het Oostelijk Havengebied rijden.

Meer informatie

* Voor meer informatie over de asfalteerwerkzaamheden aan de Verbindingsdam, de tijdelijke maatregelen, omleidingen voor gemotoriseerd verkeer en de planning van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk van het Ingenieursbureau Amsterdam, Rob de Klerk via tel. 06 53 43 28 90.
* Met vragen over de omleidingen van de buslijnen en de wijziging van de bustijden kunt u bellen met de klantenservice van het GVB, via tel. (020) 460 59 59

* Indien u nog vragen heeft over de geluidsoverlast, het geluidsonderzoek en het genomen besluit door de centrale stad, dan kunt u terecht bij Micha Sijtsma van dIVV, tel. (020) 556 54 44.

* Contactpersoon voor deze werkzaamheden vanuit het stadsdeel Zeeburg is Marieke Muller, bereikbaar via tel. (020) 608 07 11