Politie Gelderland-Midden

Ede; fietsdiefstallen - altijd aangifte doen!
Publicatiedatum: 20-08-2003

Het is bekend dat lang niet iedereen aangifte doet van diefstal van zijn of haar fiets. Dat is niet anders. Toch doet de politie een klemmend beroep op de gedupeerden om dit wel te doen. Niet voor niets biedt het district de mogelijkheden voor aangifte ook via internet (www.politiegelderlandmidden.nl) en telefoon aan (0900 - 2020388; u wordt teruggebeld, de kosten zijn voor onze rekening). Maar waarom is die aangifte toch zo belangrijk.

Welnu, als de politie een vermoeden heeft van een verdachte, dan moet zij wel bewijzen dat hij de feiten ook pleegt. En om dat te bewijzen moeten er feiten bekend zijn, moeten mensen aangifte hebben gedaan. Die aangifte is - zeg maar - een "verzoek tot vervolging" van de verdachte. Geen aangifte is geen zaak. Zelfs niet als de verdachte deze wel heeft bekend.

Aantallen
Een voorbeeld van de feitelijkheden. In 2003 hebben 76 mensen aangifte gedaan van diefstal van hun fiets vanuit hun schuur of tuin. Kennelijk staat uw tweewieler zelfs daar niet meer veilig. De voor de hand liggende tip is dan ook zelfs in de schuur of tuin uw fiets op slot te zetten. Maar wat belangrijker is, de politie kan op basis van deze aangiften proberen een verdachte op te sporen. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Wat blijft, is het dringende verzoek om dan ook te laten weten wanneer u gedupeerde bent. Daarmee levert u rechtstreeks een bijdrage aan het opsporingsonderzoek.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---