Politie Amsterdam-Amstelland


---

Woningovervaller aangehouden

18-8-2003. Vanochtend rond kwart over drie werd een 46-jarige man aangehouden in verband met een overval in een woning aan Haardstee. Het slachtoffer van de overval werd op weg naar zijn woning door twee mannen met een vuurwapen bedreigd. Hij werd bestolen van enige persoonlijke bezittingen. Daarna moest de man zijn woning binnengaan. Daar werd ook zijn vrouw bedreigd. In de woning maakten de verdachten een gering geldbedrag buit. Het slachtoffer was zo geschrokken dat ambulancepersoneel hem moest behandelen. In de omgeving troffen politieagenten een man die op aanwijzing van een getuige kon worden aangehouden. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

---

Vuurwapengevaarlijke man aangehouden

14-8-2003. Agenten uit de binnenstad hebben vannacht na een klopjacht op de Dam een 22-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht rond 02.00 uur op het Oudekerksplein een groep mensen te hebben beschoten. Er hebben zich geen slachtoffers gemeld. Het gebruikte vuurwapen is spoorloos. De recherche is op zoek naar slachtoffers en getuigen.

Politiemensen van bureau Beursstraat rukten onmiddellijk uit toen ze vanuit hun bureau schoten hoorden. Al snel werd duidelijk dat ze op het Oudekerksplein moesten zijn, waar een man op een groepje mensen had geschoten. De verdachte was inmiddels op de vlucht geslagen. Tijdens een zoekactie in de buurt traceerde een agent hem in de buurt van de Dam.

De plaats van het schietincident was tijdelijk afgezet wegens sporenonderzoek. Hierbij zijn diverse spullen in beslag genomen. Ook werden brandweerduikers ingezet. Overigens is waarschijnlijk ook geschoten in de Sint Annen Dwarsstraat.

De recherche van bureau Beursstraat is op zoek naar mensen waarop geschoten is en naar getuigen. U kunt bellen met (020) 559 2321.
---

Klikobakmoord 1999

Reconstructiefoto slachtoffer

4-8-2003. Op vrijdag 17 september 1999 werd in een grijze klikobak die in de Weespertrekvaart bij Driemond dreef, het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze was door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot was grotendeels vergaan en in beton gegoten. Lees meer...

---

40 Tips in zaak verkrachter

8-8-2003. Bij de politie zijn deze week 40 tips binnengekomen met betrekking tot de Rasta-zaak. Hieruit kwam naar voren dat de verkrachter c.q. aanrander er van verdacht wordt nog drie vrouwen te hebben aangerand in de Binnenstad. De Zedenpolitie is druk doende de tips uit te rechercheren.


---

Vondeling De Pijp

2-7-2003. Op maandagavond 30 juni rond zeven uur is in het portiek van een huis aan de Van Ostadetraat (De Pijp) een vondelingetje aangetroffen. Lees meer over de vondst van dit onbekende meisje.
---

Hou inbrekers buiten

In de warmere maanden van het jaar komen dieven gemakkelijker woningen binnen, bijvoorbeeld door een open raam of deur. De komende tijd wil de politie door preventie helpen om het aantal diefstallen uit woningen terug te brengen. We geven u daarom een aantal tips.

Als u uw woning verlaat, ook als is het maar voor eventjes, sluit dan deuren en ramen goed. Denk ook aan de eerste verdieping! Trek niet alleen de voordeur achter u dicht, maar draai hem ook op slot.

folder vakantietips

In de vakantieperiode zijn veel mensen weg en valt dus een deel van de sociale controle weg. Vertel buren of bekenden uit de buurt wanneer u weg bent en spreek af dat u op elkaars woning let. Zorg ervoor dat uw woning een bewoonde indruk maakt, door post uit de brievenbus te laten halen en buiten het zicht op een stapeltje te laten leggen; door de tuin te laten verzorgen en voor een goede verlichting te zorgen. Het huis moet eruitzien alsof u gewoon thuis bent.

Ziet of hoort u iets verdachts, bel dan 0900 - 8844 of bij spoed 112.

De politie wil graag samen met u zorgdragen voor een veilige zomer, zodat vakantiegangers bij thuiskomst niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Speciaal voor de vakantie is een folder gemaakt met daarin belangrijke tips voor een onbezorgde vakantie, zowel thuis als op uw vakantieadres. Ook kunt u uw woning laten beveiligen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®.

---

Zwangere vrouw spoorloos

Het politieonderzoek naar de verblijfplaats van de zwangere Deborah Rosiek is nog steeds in volle gang. Lees meer over deze zaak.