Gemeente Zwolle

Locatie-onderzoek topsegment

Het locatie-onderzoek voor het bouwen van woningen voor het topsegment is gereed en vanaf 20 augustus in te zien. De inspraakprocedure start na de behandeling van het onderzoek in de commissie Ruimte op 8 september.

Bij het aantreden van het college in 2002 is besloten een onderzoek uit te voeren naar een goede locatie voor het bouwen van woningen voor het topsegment. Dit onderzoek is uitgevoerd en gereed. Op 19 augustus wordt er een perscontact gehouden en wordt het onderzoek openbaar gemaakt. Vanaf woensdag 20 augustus is het onderzoek in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum in het stadhuis en op de internetsite van de gemeente Zwolle: www.zwolle.nl.

De onderzochte plekken liggen in de nabijheid van Spoolderenk, Stadsbroek, Dijklanden, Brinkhoek-Pennegoor, Haerst (2 locaties), Harsenvoord, Soeslo, Sekdoorn, Oude Mars en Bikkenrade. De gemeenteraad zal uiteindelijk één of mogelijk twee kleine locaties kiezen waar gebouwd kan worden.

Uiteraard komt er een mogelijkheid om een inspraakreactie kenbaar te maken op het locatie-onderzoek. De inspraakprocedure wordt opgestart nadat het locatie-onderzoek in de commissie Ruimte is behandeld. De commissie Ruimte vergadert op 8 september aanstaande. De agenda voor deze commissievergadering wordt in de Peperbus gepubliceerd.

De inspraakprocedure met onder meer een inspraakavond wordt via de diverse media (onder andere de Zwolse Courant, de Peperbus en www.zwolle.nl) aangekondigd.


---