Gemeente Zwolle

Nieuw contract met Wall

Op woensdag 20 augustus ondertekenen de gemeente Zwolle en Wall Nederland BV een nieuw contract. Volgens dit nieuwe contract komen er 20 nieuwe abri's bij, worden de oude billboards vervangen door een nieuw type en neemt Wall de evenementenkalender van de Stichting Evenementen Zwolle (SEZ) over.

Op dit moment hebben de gemeente Zwolle en Wall Nederland BV een aantal overeenkomsten voor reclamedragend straatmeubilair: sinds 1990 voor de abri's (bushokjes), sinds 1995 voor billboards en sinds 1997 voor een openbaar toilet.

In onderling overleg hebben de gemeente en Wall besloten deze contracten aan te passen en samen te voegen. Het nieuwe contract loopt tot 2023 en bevat de volgende veranderingen ten opzichte van de vorige contracten: er worden 20 abri's bijgeplaatst (in Stadshagen en Hessenpoort), waardoor er in totaal 154 abri's komen in Zwolle;
de 13 oude billboards zijn inmiddels allemaal vervangen door het type Wall-Window (sommige met roterende reclameboodschappen); de evenementenkalender van SEZ wordt ondergebracht in 8 van de Wall-Windows met een 14-daagse cyclus; de oude borden van SEZ verdwijnen bij de invalswegen;
het City-toilet is op last van de gemeente voortijdig verwijderd vanwege vandalisme en overlast en maakt derhalve geen deel meer uit van de overeenkomst.


---