Gemeente Meppel


20 augustus 2003

20 augustus

Oriëntatiecursus Gemeenteraad De helft van de bevolking is vrouw. Toch zien wij daar niets van in besturen en politieke partijen. Weliswaar heeft een aantal vrouwen inmiddels het spits afgebeten; zij hebben -zo vinden vrouwenorganisaties- hard versterking nodig. Vooral voor het plaatselijke bestuurswerk weten vrouwen heel goed wat er nodig is en wat er veranderd zou moeten worden. De vrouwenorganisaties kregen subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om in acht gemeenten de cursus De Politieke Opstap te organiseren. Ook Meppel komt in aanmerking en heeft toegezegd mee te zullen werken.

Informatie over deze cursus kunt u afhalen in het Stadskantoor. De cursus bestaat uit zes dagdelen en wordt gehouden op donderdagmorgen van 18 september t/m 30 oktober: kosten 15,- inclusief studiemap en consumpties. Opgave is mogelijk t/m 8 september.

Informatie: mevrouw W. Ligtenberg, telefoon 0529-457196, vóór 10.00 uur.

Commissie bezwaar- & beroepschriften Openbare hoorzitting 28 augustus Bestuurskantoor, Blankenstein 550 Meppel

- 19.00 uur: bezwaar tegen een besluit van Burgemeester & Wethouders om een kapvergunning te weigeren voor een kastanje, een Amerikaanse eik, een es en een beuk, Broekhuizen 7 Broekhuizen.
- 19.30 uur: bezwaar naar aanleiding van een uitspraak van de Rechtbank Assen (Burgemeester & Wethouders dienen een verzoek tot herziening van een besluit om vrijstelling te weigeren voor het verhogen van de goothoogte van Luzernevlinder 63 Meppel, op grond van nieuwe feiten en omstandigheden, te heroverwegen).

Collectes & verkoopacties
- 25 t/m 30 augustus Pax Christi kinderhulp.

Welstandscommissie
Donderdag 21 augustus 14.00 uur gemeentehuis Beilen Meppel

- dakkapel Haverstuk 24

Informatie: Drents Plateau, telefoon 0592-314055.

Aanvragen bouwen & slopen
* lichte vergunning Meppel

- vergroten bijkeuken, hobbyruimte Allee 4 *
- vergroten woonhuis Binnenweg 2d
- vergroten restaurant Stationsweg 9
- woon-, winkelpand 2de fase Woldstraat 27 Nijeveen

- slopen NAM-locatie NAM-weg

U kunt zienswijzen indienen.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan Meppel

- vergroten woning Citroenvlinder 111
- vergroten woning Lepelaar 33

U kunt t/m 17 september zienswijzen indienen.

Volgens artikel 19.1 Wet op de Ruimtelijke Ordening Meppel

- cultureel centrum Vledderstraat 3

U kunt t/m 17 september zienswijzen indienen bij de Gemeenteraad Postbus 501 7940 AM Meppel.

Verleende vrijstelling bestemmingsplan Volgens artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening Nijeveen

- kleinschalig keukencentrum Nijverheidsweg 9

U kunt t/m 1 oktober bezwaar maken. Als u bezwaar maakt kunt u de Voorzieningenrechter Postbus 30009 9400 RA Assen vragen voorlopige voorziening te treffen.

Bouw- & sloopvergunningen Voor zover van toepassing met vrijstelling bestemmingsplan. Meppel

- luifel Industrieweg 17 13-8
- vergroten woning De Kampen 123 15-8
- tijdelijke voetgangersbrug Mallegatsgracht 13-8
- vernieuwen garage Nijeveenseweg 23 15-8
- vergroten woning Weidemaat 8 15-8
- wijzigen verleende vergunning vergroten woning Wilhelminastraat 2 13-8

- zonnescherm Woldstraat 35 15-8

U kunt binnen 6 weken na de datum van vergunning bezwaar maken.

Melding Wet milieubeheer
- Tandartsen W. van de Wetering en J.N.F. Saathof te Meppel hebben gemeld dat het Besluit tandartspraktijken milieubeheer van toepassing is op de praktijk Grote Oever 166 Meppel.
- Tandartsenpraktijk Oosterboer te Meppel heeft gemeld dat het Besluit tandartspraktijken milieubeheer van toepassing is op de praktijk De Kampen 6 Meppel.

- Tandarts J.G. Albronda te Nijeveen heeft gemeld dat het Besluit tandartspraktijken milieubeheer van toepassing is op de praktijk Dorpsstraat 6d Nijeveen.

De inrichting vallen onder een algemene maatregel van bestuur en moeten voldoen aan de voorschriften in het besluit. Daarom hoeft geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Ontwerpvergunning Wet milieubeheer Burgemeester & Wethouders zijn van plan, ten behoeve van een betere bescherming van het milieu, de milieuvergunningsvoorschriften voor Boom BV, voor op- en overslag van chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden, Rabroekenweg 20 Meppel aan te passen. Het betreft aanvullende voorschriften voor het laboratorium.

U kunt t/m 3 september bedenkingen indienen. Als u tijdig bedenkingen indient tegen het ontwerpbesluit of als u aantoont dat u daartoe niet in staat was, kunt u naar aanleiding van het definitieve besluit beroep instellen bij de Raad van State afdeling Bestuursrechtspraak.

Vergunning Wet milieubeheer Aan MCS Meppel BV te Drachten is vergunning verleend voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning voor een containerterminal voor op- en overslag van goederen Oliemolenweg 16 Meppel. Het betreft onder meer uitbreiding van de werktijden, met uitzondering voor het laden en lossen van schepen, en het plaatsen van een nieuwe opslagloods.

U kunt beroep instellen als u tijdig bedenkingen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit of als u aantoont dat u daartoe niet in staat was. In de vergunning is geen wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het besluit wordt na 1 oktober van kracht tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en verzocht wordt om voorlopige voorziening bij de Raad van State afdeling Bestuursrechtspraak Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Waterpoloweekend
Van 29 t/m 31 augustus is een deel van recreatieplas De Tussenboerslanden in Nijeveen in gebruik bij MZ&PC De Reest voor een waterpoloweekend.

Kapvergunningen
Meppel

- 1 blauwe ceder Bartholomeus van der Helststraat 39
- 1 es Paulus Potterstraat 36
- 4 platanen & 1 sierkers Randweg-Werkhorst
- 1 spar Thorbeckelaan 54

U kunt t/m 3 september bedenkingen indienen.

Tijdelijke afsluiting

- Van 25 augustus 23.00 uur tot 26 augustus 7.00 uur en van 1 september 23.00 uur tot 2 september 7.00 uur is de spoorwegovergang Broekhuizen voor alle verkeer gesloten.

Informatie: de heer J. Bisschop van Openbare Ruimte, telefoon 850605.


- Van 25 augustus t/m 10 september is de Sluisgracht in Meppel voor doorgaand verkeer gesloten.

Informatie: de heer J.C. Weeke van Openbare Ruimte, telefoon 850510.