Dienstenbond CNV

Actie tegen eindbod ABU in CAO voor intercedenten 20-08-2003

Persbericht

Als sinds mei speelt een conflict tussen de CNV Dienstenbond en de ABU over de CAO voor de vaste medewerkers van uitzendbureaus. Het eindbod van de ABU is in juni afgewezen door de leden. Vervolgens heeft de ABU geweigerd verder te onderhandelen. Daar nemen de leden van de CNV Dienstenbond geen genoegen mee. Als eerste stap zal een handtekeningenactie worden gestart. Het startschot is morgenochtend van 08.00 uur tot 09.00 uur bij Randstad Holding in Diemen. De CAO geldt voor ca. 15.000 intercedenten en vestigingsmedewerkers.

,,Onder de vlag Asociaal Bod Uitzendbureaus, gaan we ervan uit dat heel veel mensen op de vestigingen zich achter ons zullen scharen. De medewerkers willen door hun werkgevers serieus genomen worden. De eenmalige uitkering van 0,75% per 1 juli van de ABU geeft blijk van minachting voor de inzet en het harde werk van intercedenten'', aldus onderhandelaar Harry Gerding van de CNV Dienstenbond.

,,Het verhaal wordt helemaal bizar, als je je bedenkt dat uitzendkrachten wel 2% structureel hebben gekregen per 1 juli'', vervolgt Gerding. Tijdens bezoeken aan vestigingen van o.a. Manpower, Vedior en Randstad blijkt volkomen onbegrip over dit onderscheid. ,,Ik snap er óók niets van'', stelt Gerding. ,,Uitzendkrachten en intercedenten moeten samen de boterham verdienen in de uitzendbranche. Maar als je aan de ene kant van de balie staat krijg je er meer bij van de ABU, dan de andere kant van de balie. Terwijl de kosten wel op één factuur komen''.

De CNV Dienstenbond start vanaf 20 augustus met de handtekeningen actie. Na Randstad Holding zullen nog 6 hoofdkantoren worden bezocht en vele vestigingen in Nederland. Het doel is om de ABU weer naar de onderhandelingstafel te krijgen.