Politie Amsterdam-Amstelland

Automobilist bijna gelanceerd

19-8-2003. Een 58-jarige automobilist uit Beverwijk kwam gisteren met de schrik vrij nadat hij op de A4 ter hoogte van de afrit Sloten de vangrail ramde en bijna werd gelanceerd. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij ter observatie werd opgenomen.

Rond half negen verloor de bestuurder op de A4 door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en ramde de rechts van de weg gelegen vangrail. Het lukte de man niet zijn bolide onder controle te krijgen, waarna hij ter hoogte van de afrit Sloten naar links vloog en op de vangrail terechtkwam die hoofdrijbaan en afrit van elkaar scheidt. Na vijftig meter over de vangrail geschoven te zijn, kwam zijn auto tot stilstand en kantelde. Het slachtoffer werd door omstanders uit zijn benarde positie bevrijd. De politie onderzoekt het ongeval.
---

Getuigen gezocht in zaak L?ske

19-8-2003. Het team van de Centrale Recherche dat bezig is met het onderzoek naar de gewelddadige dood van B. Lüske, is op zoek naar getuigen. Het gaat niet alleen om mensen die in de nacht van zaterdag op zondag iets bijzonders hebben gezien op de Middenweg, de plaats waar Luske werd doodgeschoten, maar ook om mensen die de vermoedelijke vluchtauto hebben gezien. De bewuste auto een donkerkleurige Ford Galaxy werd kort na het schietincident brandend aangetroffen op de Molenkade in Duivendrecht.

Inmiddels is vastgesteld dat de auto gestolen is. De daders hebben na de dodelijke schietpartij (rond 00.30 uur) vermoedelijk de volgende route genomen:

vanaf de Middenweg rechtsaf de Kruislaan op

aan het eind gaat de Kruislaan met een bocht naar links over de Rozenburglaan

eenmaal in Duivendrecht is de Ford linksaf de Molenkade opgereden.

De Molenkade is een doodlopende weg langs de Weespertrekvaart in de buurt van de A-10-Oost.

Het rechercheteam heeft de volgende vragen:

Wie heeft voordat de dodelijke schietpartij plaatsvond op of rond de Middenweg de Ford Galaxy gezien?

Wie heeft de Ford na het schietincident gezien op het traject tussen de Middenweg en Duivendrecht?

Wie heeft iets gezien rond de brandstichting van de Ford op de Molenkade?

Wie heeft andere informatie rond de schietpartij op B. Lüske?

U kunt bellen met: (020) 559 4200.

Alle informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.
---
Hennepplantage ontmanteld
19-8-2003. Gisteravond, even na negenen, stuitten agenten in de Descartesstraat op een professioneel ingerichte hennepplantage. De kwekerij werd ontmanteld. Er werden 237 hennepplanten in beslag genomen. De 35-jarige thuisteler, die ook nog eens illegaal stroom aftapte, werd gearresteerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Dode bij schietpartij

Foto: C. Toorenspits

18-8-2003. In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Middenweg een 59-jarige Amsterdammer doodgeschoten. Het slachtoffer stapte rond half één in gezelschap van een aantal familieleden in de auto. Op dat moment stopte er achter hen een andere auto, waaruit een aantal personen kwam. Zij openden direct het vuur. Het slachtoffer werd dodelijk getroffen. De verdachten gingen er vervolgens vandoor. Kort na dit incident werd in Amsterdam-Zuidoost een uitgebrand voertuig aangetroffen. Vermoedelijk gaat het hier om de auto waarin de daders reden. Van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor. Over het motief is nog niets bekend, maar alles wijst in de richting van een afrekening. Het rechercheonderzoek duurt voort.

---

Gewonde bij steekpartij; 1 arrestatie

19-8-2003. De politie arresteerde gisteravond een 20-jarige bewoner van De Pijp die een huisgenoot met een mes had bewerkt. Het slachtoffer werd in het onderlichaam geraakt en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Relationele problemen lagen waarschijnlijk ten grondslag aan het incident. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Straatdealer met 13 bolletjes gepakt
19-8-2003. Surveillerende agenten betrapten gisteravond op het Stationsplein een straatdealer die zijn verboden waar aan de man bracht. Hij bleek zijn handelsvoorraad in zijn mond te bewaren en hoestte uiteindelijk 13 bolletjes op. De verdovende middelen werden in beslag genomen en de dealer werd ingesloten en in verzekering gesteld.