Gemeente Den Helder

20-08-2003 Antillianen Falgabuurt winnen nationale voetbalbeker

Antillianen uit de Falgabuurt hebben het landelijke voetbaltoernooi voor Antillianen gewonnen. De Helderse voetballers moesten in Apeldoorn, waar het toernooi plaatsvond, een zware strijd leveren met teams uit onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Sommigen moesten dit helaas bekopen met schaafwonden van slidings, maar het leverde de ploeg wel de nationale titel en daarmee de felbegeerde beker op.

Voorbereidingen
Voor het toernooi hadden Helderse Antillianen weken getraind op het voetbalveldje bij dansschool Corma. Uit de vele goede voetballers werden de besten geselecteerd om in Apeldoorn aan de slag te gaan. De gemeente en Woningstichting hebben aan het evenement bijgedragen door de shirtjes en het vervoer van de spelers en fans te subsidiëren. Tijdens het evenement zelf kon de aanhang behalve van het voetbal, ook van andere activiteiten genieten.

Beker
De felbegeerde beker kunt u bewonderen in het ontmoetingscentrum Bon Bini op de hoek van de Eendrachtstraat en de Texelstroomlaan. Wilt u een verslag van het toernooi, ga dan eens langs bij de jongens in de Eendrachtstraat. Overigens worden in het Ontmoetingscentrum alweer plannen gemaakt voor een multicultureel voetbaltoernooi op de sportvelden van de Linie. De Antilliaanse voetballers laten zich trouwens graag uitdagen door andere voetbalploegen. Wie durft?