Provincie Drenthe

Verbod van kracht vanaf 15 augustus

Provincie controleert grondwateronttrekking

Assen, 20 augustus 2003
Persberichtnummer pb03-105



De provincie Drenthe zal de komende periode het verbod op grondwateronttrekking voor het beregenen van graslanden intensiveren. Aanleiding voor de intensivering is dat op grond van de verordening waterhuishouding jaarlijks tot 15 augustus met grondwater op grasland mag worden beregend. "De termijnen zijn bepalend, daar moet men zich aan houden", aldus gedeputeerde Dijks.

Zoet water is momenteel schaars in Nederland. De droogte heeft echter nog geen directe invloed op de hoeveelheid diep grondwater in Drenthe. Provinciale handhavers hebben echter geconstateerd dat op diverse plaatsen in de provincie nog grondwater wordt onttrokken voor de beregening van weiden. Milieugedeputeerde Dijks vindt dat mensen geattendeerd moeten worden op het beregeningsverbod. "Vanaf volgende week zullen we dit intensief handhaven en indien nodig stappen tegen overtreders ondernemen".

In de akkerbouwsector mag nog tot het eind van deze maand grondwater worden onttrokken voor het beregenen van gewassen. Vanaf 1 september aanstaande geldt hier het verbod voor het onttrekken van grondwater voor beregening.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl