Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-08-2003
Persberichten van woensdagmorgen 20 augustus 2003

Bekeuring vanwege drank op openbare weg

ASSEN Een 54-jarige man uit Assen heeft dinsdagmiddag rond half vijf aan de Kleuvenstee een bekeuring gekregen wegens het drinken van alcohol op de openbare weg. De politie werd gebeld omdat de man overlast veroorzaakte.

Tas in wiel: man met fiets over de kop
EMMEN - Een 24-jarige inwoner van Aalden is dinsdagmiddag aan de Westenesscherstraat met zijn fiets over de kop geslagen. Zijn tas was blijven hangen in zijn wiel, waardoor hij op de grond viel. De man is per ambulance vervoerd naar het SZE. Daar is de behoorlijke hoofdwond die hij had opgelopen gehecht.
Zijn fiets bleef beschadigd achter.

Man aangehouden na vervalsing vervoersbewijs
EMMEN - Een 19-jarige inwoner van Aalden is dinsdagavond aangehouden nadat de man met een vervalste strippenkaart met de lijnbus mee wilde. Het bleek dat de strippenkaart reeds afgestempeld was, maar de man had gepoogd deze weg te poetsen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Hij is met snelrecht heengezonden.

Dixies in brand gestoken

ASSEN Aan de Witterhoofdweg heeft de brandweer dinsdagmiddag rond 18.00 uur een beginnende brand geblust van een dixie (een toilet langs de weg). Kort daarna was er wederom een brandje rondom de Baggelhuizerplas. Ook hier stonden twee dixies in de brand. Ondanks de bluspogingen van omstanders met zand, zijn de beide toiletten volledig opgebrand.

Werkgever loopt tegen de lamp tijdens controle
BOVENSMILDE - In samenwerking met andere instanties trof de politie dinsdagmiddag tijdens een controle bij een bedrijf zes Poolse medewerkers aan die niet mochten werken. Dit omdat de werkgever niet over de vereiste tewerkstellingsvergunningen beschikte. Tegen de werkgever wordt proces verbaal opgemaakt. De medewerkers moesten hun werkzaamheden staken.

Onder invloed
RUINERWOLD Dinsdagnacht omstreeks 2.00 uur controleerde de politie een 34-jarige vrouw die met haar auto met stevige snelheid over de Dijkhuizen reed. Ze bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies ze 465, wat haar een dagvaarding opleverde.

Met gestolen fiets opgepakt
ASSEN Dinsdagnacht troffen agenten een bestelauto in de Prins Bernardstraat aan met daarin een fiets. In de auto zaten twee mannen uit Jubbega, 33 en 36 jaar, die geen afdoende verklaring konden geven omtrent de fiets. Wat de agenten al vermoedden, bleek juist. De fiets bleek elders in Assen te zijn gestolen. De mannen zijn aangehouden en zullen nader worden verhoord.

Aangehouden na diefstal accu
HOOGEVEN Dinsdagmiddag is een 72-jarige man uit deze plaats betrapt nadat hij in een fietsenzaak in de Nicolaas Beetsstraat een fietsaccu had gestolen. De man verklaarde dat hij graag een tweede accu bij zijn elektrische fiets wilde, omdat een accu slechts goed was voor 22 kilometer. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Autos opengebroken bij Verkeerspark
ASSEN Dinsdagmiddag zijn op de parkeerplaats aan De Haar vier autos opengebroken. Uit de autos verdwenen papieren zoals kentekenbewijzen uit de dashboardkastjes.

Woninginbraak
GASSELTERNIJVEENSCHEMOND Dinsdag overdag is ingebroken in een woning aan de Gasselterboerveenschemond. Om binnen te komen vernielde de dader een slaapkamerraam. De 50-jarige bewoner mist onder meer twee laptops.

Winkeldieven opgepakt
ASSEN Dinsdagmiddag tegen 17.00 uur is een 43-jarige man uit Assen betrapt bij de diefstal van een reep chocola. Dat gebeurde in een supermarkt aan het Burg. De Dreuplein. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.
RODEN Dinsdagavond rond 19.15 uur is een 15-jarige jongen uit Deelen betrapt bij de diefstal van 15 blikjes bier en een zak chips. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Verkeerslicht gestolen
GIETEN Namens Rijkswaterstaat is bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een driekleurig verkeerslicht. Het betreft een armatuur met lichten van de voetgangeroversteekplaats aan de N34. Bij de diefstal is kortsluiting ontstaan doordat bij de diefstal de bedrading is vernield. De schade bedraagt EUR 2000.